Покарання за несправні габарити авто: коли водія не можна оштрафувати

Водії повинні усвідомлювати, що при несправності їх автомобіля можуть бути оштрафовані або навіть позбавлені водійського посвідчення.

У Правилах дорожнього руху чітко визначено перелік несправностей, які забороняють водієві виїжджати на дорогу. Проте не всі водії дотримуються цих правил, покладаючи себе і інших під загрозу.

Одним з таких порушень, яке може призвести до накладання штрафу або позбавлення водійського посвідчення на період до 6 місяців, є водіння з несправними габаритними вогнями.

Для поліцейського інспектора не складно виявити такого водія. Згідно зі статтею 121, частиною 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водії з цим недоліком будуть покарані штрафом у розмірі 340 гривень. У разі повторного порушення водія позбавлять посвідчення на строк від трьох до шести місяців.

В ПДР чітко вказано, що перед виїздом з місця паркування водій повинен перевірити належне функціонування свого транспортного засобу. Однак, як у кожному законі, є свої “але”. Якщо під час поїздки виникає поломка габаритних вогнів, водій не буде притягнутий до адміністративної відповідальності. Проте водій повинен негайно вжити заходів для усунення несправності. У таких випадках будь-які штрафи, накладені поліцією, вважатимуться неправомірними і підлягатимуть скасуванню згідно з встановленими законом процедурами.

Джерело wheel-news.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти