Раритетний ЗАЗ-965 отримав двигун від позашляховика: фото

ЗАЗ-965, відомий як “Запорожець”, є легендарним автомобілем, який був представлений у 1960-х роках. Його особливий дизайн, надійність та доступна ціна здобули безліч прихильників. Один з таких прихильників, молодий чоловік з Азербайджану, вирішив перетворити свій ЗАЗ-965 на справжній шедевр.

Автор проекту завжди мріяв про ретрокар і протягом трьох років шукав відповідний екземпляр ЗАЗ-965. Після знаходження автомобіля в хорошому стані з оригінальним кузовом і технічними характеристиками, майстер вирішив провести повну переробку у своєму гаражі.

Оновлення кузова тривало кілька років і включало безліч змін. Зайняття відбулося через видалення зайвих деталей, перефарбування та розширення арок. Також були встановлені 16-дюймові диски Volk Rays TE37 та шини Continental ContiSport2.

Початковий двигун був замінений на ВАЗ-2103, але потім проведено модернізацію на 1,7-літровий (73 к.с.) двигун від “Ниви”. Це також призвело до змін у капоті, системі охолодження двигуна та вихлопній системі.

Підвіска була перероблена, зберігаючи оригінальні деталі лише на задній частині, а спереду використали стабілізатор і супорти від ВАЗ-6 та диски від ВАЗ-8.

Салон був оновлений заміною сидінь, перетягуванням їх шкірою та звукоізоляцією. Панель приладів була відновлена та доповнена світлодіодними індикаторами. Також було проведено модернізацію аудіосистеми.

Джерело wheel-news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти