Український Ford Transit: показали архівні фото маловідомого мінівена ЛАЗ

ЛАЗ-3210 – це унікальний легковий мінівен, створений в Львові. Цей компактний автомобіль завдовжки 4,5 метра має пластиковий кузов і обладнаний 70-сильним дизельним двигуном.

Львівський автобусний завод (ЛАЗ) відомий своїми міськими та туристичними автобусами, але вони також спробували свої сили в галузі виготовлення автомобілів. У початку 90-х років на підприємстві був розроблений доступний мінівен ЛАЗ-3210. Цю інформацію повідомляє “ТопЖир”.

Мінівен ЛАЗ-3210 був розроблений під керівництвом архітектора Олега Грицая. Цей автомобіль з рамною конструкцією мав всього 4,5 метра у довжину і важив 1800 кілограмів. Незважаючи на свої компактні розміри, у салоні мінівену могло зручно розміститися до 9 осіб.

Кузов ЛАЗ-3210 був виготовлений зі склопластику. Його дизайн з великим нахилом лобового скла і вертикальними задніми стійками нагадував сучасні моделі Ford Transit і Pontiac Trans Sport. Цікаво, що фари автомобіля були запозичені з “Таврії”.

Мікроавтобус ЛАЗ-3210 оснащувався польським дизельним двигуном Andria об’ємом 2,4 літра і потужністю 70 кінських сил, а також 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Кермо і передню підвіску автомобіля було запозичено від “Волги”, а задній міст – від УАЗ-452.

Презентація мінівена ЛАЗ-3210 відбулася у 1994 році на виставці “Український автобус-94”. Ціну на автомобіль планували встановити на рівні 7500 доларів, проте економічна криза 90-х років і поява на ринку конкурентного автомобіля “Газель” призвели до припинення проекту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти