В Україні з’явився розкішний електрокар Lucid Air із запасом ходу понад 800 км

Електромобіль Lucid Air, який є конкурентом Tesla Model S, вже доступний в Україні. Ця модель побудована на модульній платформі LEAP з плоским дизайном, яку часто порівнюють із скейтбордом. Акумулятори розташовані під пасажирською підлогою, а легкі електромотори (масою лише 74 кг) забезпечують енергію, здатну розкручуватися до 20 000 об/хв.

Салон автомобіля оснащений широкоформатним 32-дюймовим дисплеєм, який виконує роль цифрової панелі приладів та мультимедійної системи. Фізичних кнопок мінімум, більшість функцій переміщено до медіасистеми і можна знайти на дверних підлокітниках та кермі.

Найбазовіша модифікація електромобіля, Air Grand Touring, має потужність 811 кінських сил і запас ходу до 830 км. Її ціна в Україні становить 118 000 доларів. У той же час, топова версія, яку оцінюють сірі дилери, коштує майже вдвічі більше – 209 900 доларів. Ця версія має потужність 1111 к.с. та запас ходу в 837 км.

Варто зазначити, що Lucid Motors – американський виробник електромобілів, заснований у 2007 році. Саме їхній седан преміум-класу Lucid Air є найбільш відомим автомобілем цього бренду.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти