Hyundai готує до випуску новий флагманський кроссовер Palisade

У цьому році можуть початися дорожні випробування нового покоління флагманського кросовера.

Згідно з інформацією південнокорейського видання Chosun Biz, друге покоління Hyundai Palisade отримає гібридну силову установку і вже незабаром буде представлене на ринку.

Очікується, що тести нової моделі розпочнуться у другій половині поточного року, а виробництво розпочнеться у січні 2025 року. За словами інсайдерів, головною новинкою стане введення гібридної силової установки в гаму двигунів цього флагманського кросовера, що відповідає планам компанії щодо електрифікації модельного ряду.

Незважаючи на відсутність офіційних даних про нову версію Hyundai Palisade, раніше були натяки на можливе представлення бензоелектричної моделі. Згідно з повідомленням CarBuzz, віце-президент Hyundai North America з планування, Олабісі Бойл, висловив готовність компанії обладнати Palisade гібридною установкою, якщо буде попит на цей варіант.

За припущеннями корейських інсайдерів, гібридна силова установка буде базуватися на новому 2,5-літровому бензиновому турбомоторі з понад 280 кінськими силами, який буде супроводжуватися електродвигуном. Трансмісія буде восьмиступенчастою автоматичною від Hyundai Transys. Також очікується, що поточний 3,8-літровий бензиновий двигун буде замінений меншим турбованим агрегатом об’ємом 3,5 літра.

Hyundai, так само як і багато інших виробників, активно працює над повною електрифікацією своїх автомобілів та розглядає гібридні моделі як перехідний етап. Генеральний директор Hyundai Motor, Хосе Муньос, заявив, що кінцевою метою компанії є стати сильним гравцем у сегменті електромобілів. Він також вказав на збільшення частки електромобілів у продажах від 4% в 2022 році до 17% в 2026 році і 36% в 2030 році. Також компанія планує повністю перейти на електричний привід для своєї преміальної марки Genesis до кінця десятиліття.

Джерело carbuzz.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти