Новий Hyundai Santa Fe 2024: перші офіційні подробиці про кросовер

Hyundai займається доопрацюванням нового кросовера Santa Fe, під час створення якого використаний радикально новий підхід. Свіжа модель має “квадратний” дизайн та більш висококласний інтер’єр.

Фотографи-шпигуни вже зробили кілька знімків прототипу, що тестується, а Санг Юп Лі, голова відділу глобального дизайну Hyundai і Genesis, розповів про майбутній кросовер у інтерв’ю MotorTrend. Санг Юп Лі, який нещодавно отримав нагороду “Людини року у світі автомобілів 2023 року”, сказав, що Santa Fe наступного покоління створювався не зовсім традиційним способом.

Як він пояснив: “Люди купують позашляховики через вантажний простір позаду”, тому вони розробили нову модель навколо цієї ідеї. Зокрема, це стосується інтер’єру: дизайнери починали з багажника, а потім просувалися вперед. Це повна протилежність до того, як зазвичай відбувається проектування автомобіля.

Фото: carscoops

Санг Юп Лі підтвердив, що селектор передач буде переміщений на кермову колонку, а значок на кермовому колесі буде замінений чотирма точками, які представляють літеру H в абетці Морзе. Новий Santa Fe також матиме вигнуту цифрову комбінацію приладів та інформаційно-розважальну систему. Він також отримає тонкі вентиляційні отвори у стилі Palisade та блок клімат-контролю із цифровим дисплеєм.

Зовні Santa Fe виглядає як щось середнє між Land Rover Defender та Discovery. Прототипи поки що сильно замасковані, але видно, що він має рубані форми.

Санг Юп Лі додав, що у нової моделі буде “безшовний горизонтальний ліхтар”, як у Sonata та Grandeur. Це буде не проста горизонтальна лінія, оскільки їй надано H-подібну форму.

Джерело carscoops.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти