В Україні знайшли культовий 40-річний мотоцикл без пробігу

Мотоцикл CZ-350, який протягом чотирьох десятиліть залишався у гаражі і ніколи не виходив на дорогу, вражає своїм станом і виглядом нового.

Україна отримала рідкісний знахідний екземпляр – мотоцикл CZ-350 1982 року, який зберігся у новому стані. Roma Urraco, блогер, спеціалізуючийся на пошуку “капсул часу”, розповів про це у своєму Facebook.

Фото: Roma Urraco

Мотоцикл CZ-350 серії Typ 472.5 простояв у гаражі більше 40 років і не використовувався. Пробіг, зазначений на одометрі, становить всього 33 км. Цей байк дивовижно зберігся і виглядає як новий – це справжня капсула часу. Лакофарбове покриття не пошкоджене, гумові деталі, декоративні елементи і сідло залишилися в оригінальному стані. Крім того, мотоцикл оснащений оригінальною гумою CZ-350.

Фото: Roma Urraco

Чехословацькі мотоцикли CZ (“Чезет”) були рідкісними в СРСР, оскільки постачалися в обмежених кількостях, на відміну від Jawa. Вони вважалися одними з найбільш спортивних моделей на радянському ринку і набули культового статусу. Зараз знайти в Україні мотоцикл CZ-350 у хорошому стані є великою рідкістю.

Мотоцикл CZ-350 Typ 472 був представлений в 1976 році. Він оснащений двоциліндровим двигуном об’ємом 344 куб. см, потужністю 23 к. с. і 4-ступінчастою механічною коробкою передач. Максимальна швидкість становить 130 км/год.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти