Водіїв попереджають про штрафи у розмірі 40 тисяч гривень: за що каратимуть

Багато водіїв продовжують керувати автомобілями незважаючи на позбавлення права керування судовим рішенням, проте такі дії можуть мати серйозні юридичні наслідки, інформує Дорожній адвокат

Останні зміни в законодавстві суттєво підвищили відповідальність за такі порушення. Згідно з оновленою версією закону, за цей вид порушення на сьогодні передбачено накладення штрафу у розмірі 20400 грн. (згідно з частиною 4 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Більше того, було додано нову частину до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За повторне подібне порушення передбачено накладання штрафу в збільшеному розмірі – 40800 грн. Але це ще не все. Крім штрафу, суд також має право позбавити водія права керування на період від 5 до 7 років (згідно з частиною 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Юристи наголошують на тому, що своєчасне оскарження постанови про перше порушення протягом 10 днів призводить до тимчасової зупинки її виконання до остаточного розгляду справи в суді. У такому випадку, інспектор не має права скласти постанову за повторне порушення на підставі частини 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак, якщо перша постанова не була оскаржена в суді, то у випадку повторного порушення, водій може бути підданий покаранню у вигляді збільшеного штрафу в розмірі 40800 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти