В Україні впроваджують обов’язковий контроль автомобілів

Україна впроваджує систему електронних бланків для обов’язкового технічного контролю автотранспорту. Згідно зі змінами, які запровадив Головний сервісний центр МВС, всі перевізники, такі як громадський транспорт, служби таксі, вантажні фірми та логістичні компанії, повинні пройти обов’язковий технічний контроль своїх транспортних засобів. Ці зміни були схвалені Кабінетом Міністрів України в Постанові № 514 від 19 травня 2023 року і набудуть чинності через 3 місяці після опублікування.

Однією з нововведень є впровадження відеофіксації процесу обов’язкового технічного контролю. Ця відеофіксація буде здійснюватися протягом всього процесу перевірки технічного стану транспортних засобів, а матеріали відеофіксації будуть зберігатися у суб’єкта проведення контролю. Після проведення перевірки автомобіля, посилання на відеоматеріали будуть завантажуватися до загальнодержавної бази даних. Ці матеріали будуть доступні органам державної влади, місцевого самоврядування, а також юридичним особам і громадянам за відповідними запитами.

Крім того, буде впроваджено електронний протокол, який дозволить зберігати всю необхідну інформацію для різних структурних підрозділів МВС в Єдиному державному реєстрі. Також процедура подання заяв про погодження переобладнання транспортних засобів для цих перевізників буде спрощена.

Загалом, ці нововведення спрямовані на поліпшення ефективності обов’язкового технічного контролю перевізників українського автотранспорту.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти