Український водій отримав гроші за неправомірні дії поліцейських

За рішенням суду, уряд повинен виплатити водію Богдану Оленюку 10 тисяч гривень у якості морального відшкодування. Причиною цього рішення стало образливе поводження поліцейських, які зловживаючи своїм службовим становищем склали протокол про їзду в нетверезому стані на площі Ринок у Миколаєві на Львівщині.

Згідно за інформацією видання “Захід.Нет”, водій Богдан Оленюк не погодився з цими обвинуваченнями та подав позов до суду. За судовою справою виявилося, що правоохоронці вимагали від нього пройти медичну перевірку на ознаки наркотичного сп’яніння, хоча він не вживав наркотики та відмовився від цього.

У поліцейських не було конкретних підстав для покарання водія за фактом, який стався 21 серпня 2022 року, тому в суді справу про адміністративне правопорушення закрили через відсутність складу злочину.

Адвокат водія зазначив, що складений протокол не містив інформації про свідків, а відеозапис відсутній. З цією метою, водій звернувся до суду з вимогою отримати моральну компенсацію. Він стверджував, що було завдано моральної шкоди, яка включала негативні емоції, стрес, переживання, емоційне напруження, страх осуду від родичів та знайомих, а також приниження гідності й втрату авторитету серед односельчан.

Позивач просив стягнути з поліцейського відомства 50 000 гривень як компенсацію за моральну шкоду, оскільки хибне звинувачення в нетверезій їзді сильно вплинуло на його психологічний стан.

Галицький районний суд Львова після детального розгляду справи визнав правоту позивача. Суддя частково задовольнив позов та стягнув з державного бюджету 10 тисяч гривень на користь Богдана Оленюка як моральну компенсацію.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти