Toyota представила мінівен потужністю 275 кінських сил

Нове покоління мінівенів Toyota Alphard і Vellfire 2024 року було представлено компанією. Основною особливістю цих автомобілів є гібридна силова установка, яку можна заряджати від електромережі.

Toyota випустила четверте покоління Alphard разом з Vellfire, що є схожими на раніше представлений розкішний Lexus LM. Вони побудовані на платформі TNGA-K.

Компактні мінівени мають довжину 4995 мм і колісну базу 3000 мм. Ширина обох моделей становить 1850 мм, а висота залежить від конфігурації: 1935 мм або 1945 мм. Alphard і Vellfire можуть вмістити до шести пасажирів у схемі 2+2+2. З’явилися додаткові проміжки: 5 мм між першим і другим рядами сидінь та 10 мм між другим і третім рядами.

Фото: motor1.com

Нові автомобілі Toyota мають сміливий дизайн і позиціонуються як “седани класу люкс”. Вони мають спільну масивну верхню консоль, яка простягається від передньої до задньої частини автомобіля. Ця консоль включає вентиляцію, бічне освітлення та ряд елементів керування. Сидіння в Alphard і Vellfire були розроблені з урахуванням зручності та зменшення вібрації.

Кузов автомобілів став жорсткішим на 50% завдяки новій архітектурі, а спеціальний матеріал та шини зменшують шум у салоні. Toyota встановлює передню підвіску MacPherson і переглянуту задню підвіску з подвійними поперечними важелями. Власники можуть використовувати програму на смартфоні для дистанційного паркування автомобіля.

Моделі Alphard і Vellfire можуть бути оснащені переднім або повним приводом, а також гібридною силовою установкою. Гібридна установка, яка підключається від електромережі, буде доступна пізніше. Найпотужніший двигун серед них – 2,4-літровий чотирициліндровий турбований двигун з потужністю 275 к.с. і крутним моментом 430 Нм.

Фото: motor1.com

Крім того, клієнти можуть вибрати гібридну версію з 2,5-літровим бензиновим двигуном загальною потужністю 250 к.с. Менш потужні моделі Alphard оснащені 2,5-літровим атмосферним чотирициліндровим двигуном потужністю 180 к.с. і крутним моментом 235 Нм. В залежності від типу двигуна, мінівени можуть мати CVT, e-CVT або 8-ступінчасту автоматичну коробку передач.

Прогнозується, що Toyota буде продавати 8500 автомобілів щомісяця, причому 70% продажів становитиме Alphard, а решта 30% – Vellfire. Ціна моделей коливається від приблизно 38 000 до 61 400 доларів для Alphard і від 46 100 до 62 800 доларів для Vellfire.

Мінівени можна не тільки купувати, але і користуватися на підписці через сервіс KINTO. Вартість оренди становить від 355 доларів на місяць для Alphard і 449 доларів для Vellfire. Замовлення на моделі вже приймаються в Японії.

Джерело motor1.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти