За неякісне навчання водіїв хочуть штрафувати автошколи

З метою поліпшення безпеки дорожнього руху в Україні постійно вдосконалюються процедури навчання водіїв як у практичній, так і в теоретичній сфері. Останнім законопроектом, який пройшов перше читання, передбачається введення адміністративної відповідальності за порушення правил підготовки водіїв до керування автомобілями.

Законопроект №7354 був прийнятий у першому читанні 10 червня 2023 року. Згідно з повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради, відповідний комітет вже готує документ до другого читання. Законопроект передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, шляхом додавання нових статей:

1. Порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів (стаття 127-3).

2. Порушення порядку державної акредитації закладів, що займаються навчанням, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації водіїв транспортних засобів, а також атестації їх спеціалістів і процедури оформлення або видачі водійських посвідчень (стаття 127-4).

Відповідальність за дотримання цих норм будуть нести власники навчальних закладів та посадові особи територіальних сервісних центрів. Крім того, пропонується змінити Закон “Про дорожній рух”, щоб люди, які бажають отримати права на керування транспортними засобами відповідної категорії або типу, мали можливість самостійно пройти теоретичний курс відповідно до стандартної програми.

Таким чином, людина матиме вибір між відвідуванням автошколи або самостійним проходженням теоретичного курсу. Практичне навчання залишиться виключно у спеціалізованих автошколах.

Джерело ligazakon.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти