Фахівці розповіли, як зрозуміти, що ваш автомобіль пора продавати

Експерти розповіли, коли саме пора продавати автомобіль, передає «Твоя МАШИНА» .

Безумовно, кожен сам вибирає, як часто міняти машину. Для кого-то термін експлуатації становить кілька років, хтось їздить тільки поки діє гарантія, а хтось не змінює автомобіль на протязі десятиліть. У будь-якому випадку, деякі ознаки можуть послужити вагомою причиною для покупки нової машини.

По-перше, варто звертати увагу на кількість поломок великих вузлів і деталей – елементів підвіски, рульового управління, трансмісії і силового агрегату. Найвагомішим критерієм є ремонт силового агрегату. Справа в тому, що знос мотора може призводити до зменшення тяги, збільшеному витраті масла і зміни кольору вихлопу.

Якщо це сталося, то автомобіль коштує продати, поки ситуація не погіршилася. При цьому треба знизити ціну, адже ремонт двигуна майбутньому власнику обійдеться недешево. Те ж саме стосується ремонту коробки передач або паливного насоса високого тиску (ТНВД) дизельного мотора.

Точно проаналізувати стан автомобіля допоможуть при тотальній діагностиці на сервісі. Там розкажуть про знос деталей і складуть прогноз технічних проблем. Також варто враховувати умови експлуатації машини. Наприклад, погані дороги сильно гублять підвіску.

Також багато про що говорить іржа на кузові. При її появі варто або продати машину, або усунути сліди корозії.

Крім того, бувають випадки, коли навіть при невеликому пробігу автомобіль вже доставляє багато клопоту. Це можуть бути невеликі, але часті поломки. Наприклад, після заміни масляної помпи починають проявлятися проблеми в роботі системи охолодження, виходять з ладу датчики і так далі. Можливо, машина проблемна сама по собі, і тоді її варто негайно продати.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти