Водіям розповіли, чому зимові шини не варто ставити на литі диски

Фахівці розповіли, чому на литі диски не рекомендується ставити зимові шини, передає «Твоя МАШИНА» .

Для нашого клімату характерні досить сильні морози, різка зміна температур, ожеледь, висока вологість і снігопади, які супроводжуються брудом, піском, реагентами і глибокими вибоїнами в асфальті. Все це негативно позначається на стані литих дисків.

Багато литі диски мають безліч спиць, які не можуть захистити гальмівні механізми від потрапляння бруду. Якщо передні супорти не сильно страждають, то задні гальма барабанного типу схильні до абразивного впливу.

Пісок потрапляє на робочі поверхні гальм і зменшує їх ресурс. Через бруду на внутрішній частині дисків може порушитися балансування коліс. Тому менш привабливі штамповані диски, прикриті глухими ковпаками, краще захищають гальмівні диски.

Також недоліком литих дисків є їх мала пластичність. Взимку вибоїн і ям на дорозі стає більше, і контакти коліс з гострими крайками таких ям також частішають. Штампований диск просто погнеться, і його можна буде знову виправити. А ось литий трісне або розколеться. Особливо це небезпечно на високих швидкостях, так як можна втратити керування. Також не варто забувати, що через жорсткості литих дисків удар передається на підвіску автомобіля.

Варто відзначити і те, що технологія ремонту колісних дисків дуже складна. До того ж реагенти і пісок можуть серйозно зіпсувати зовнішній вигляд литого диска. Крім того, такі диски гірше переносять перепад температур, тому взимку краще переходити на більш надійні і практичні штамповані диски.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти