Назвали 5 шкідливих міфів про зимові шини, що не доведуть до добра

Зима означає додаткові труднощі для автомобілістів, через які з’явилася безліч міфів. Про те, чого не варто вірити, розповість «Твоя МАШИНА» .

Без зимової гуми можна обійтися, якщо ти «майстер»

Багато автомобілістів вважають, що все залежить тільки від досвіду водіння, тобто при належних уміннях їздити взимку можна і з літньою гумою. Але це не так. Сучасні літні шини не призначені для снігу, сльоти та льоду, тому автомобіль не буде слухатися навіть самого досвідченого водія.

Зимові шини не потрібні в принципі

Ще одна помилка, пов’язана з шинами. Навіть найкраща літня гума не дасть такого зчеплення, як зимова. Тому без зимової гуми обійтися ніяк не можна.

Зимові шини дуже дорогі

Швидше за все, цим помилкою і обгрунтований відмова від зимової гуми. Однак від того, скільки водій готовий витратити на свій автомобіль, залежить його безпеку. До слова, вартість порівнянних за рівнем якості літніх і зимових шин відрізняється не дуже-то сильно.

Повний привід не потребує зимової гуми

Багато автолюбителів вважають повнопривідні машини особливими в плані зчеплення коліс з поверхнею. Однак привід не впливає на ступінь зчеплення з дорогою. Навіть навпаки – повний привід характеризується більшою масою і високим центром тяжіння, тому зимові шини навіть потрібніше, ніж машинам з переднім або заднім приводом.

На зиму слід брати «лапті»

Деякі впевнені, що потрібно брати якомога ширші шини. Однак чим шина ширше, тим менше зчеплення вона дає. Тому зимова гума повинна бути кілька вже, щоб зменшити площу зіткнення з дорогою. Але йти з крайності в крайність теж не варто.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти