Водіям розповіли до якої температури потрібно прогрівати двигун автомобіля взимку перед початком руху

Експерти розповіли, яка оптимальна температура двигуна взимку перед початком руху, передає «Твоя МАШИНА».

Навіть за невеликого морозця двигун потрібно обов’язково прогрівати. Справа в тому, що мінімальні теплові проміжки забезпечують штатну роботу непрогрітого мотора. Питання лише в товщині масляної плівки, яка буде на поверхнях, що труться. У непрогрітому моторі вона менша, ніж треба. Тому якщо починати рух із холодним двигуном, то довго він не прослужить.

Проте щодо оптимальної температури багато суперечок. Справа у оборотах. Наразі всі сучасні автомобілі оснащуються режимом прогріву, який допомагає антифризу швидше вийти на робочі температури. Електронний блок управління спочатку трохи завищує оберти, а потім знижує їх у міру прогрівання рідини, що охолоджує.

Таким чином, за 1100 об/хв антифриз зігріється до +30 градусів. Це температура, при якій товщина масляної плівки на деталях, що труться, достатня. В середньому достатньо прогрівати двигун на 1000 об/хв.
Після декількох хвилин роботи двигуна на холостих обертах починати рух потрібно плавно, без ривків, різких прискорень та гальмування.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти