Водіям назвали 4 способи, щоб лобове скло автомобіля не замерзало і не покривалося льодом

Заморожене скло може стати великою проблемою вранці, адже позбутися льоду швидко не вийде. Як запобігти такій ситуації, розповість «Твоя МАШИНА».

Підготуйтеся до зими

Підготуватися слід заздалегідь, тобто ще до настання холодів потрібно відремонтувати ущільнювачі, що протікають, або невеликі тріщини. Також варто знати, що брудні вікна замерзають швидше за чисті.

Паркуйтеся всередині

Якщо є така можливість, то краще паркуватися в хорошому, затишному гаражі, що незамерзає, де лід не утвориться.

Приховуйте ніжні поверхні

Слід підняти двірники та надіти захисні кришки – це не дозволить їм примерзнути. Лобове скло можна захистити великим сонцезахисним килимком, простирадлом, рушником або навіть предметами одягу.

Антиобмерзаючі спреї

Аерозолі-антиобледенителі надійно захистять скло. Зробити їх можна в домашніх умовах із підручних засобів. Є кілька рецептів:

• Оцтовий: потрібно змішати воду з білим оцтом у співвідношенні 1:3 та залити рідину в пульверизатор. Суміш потрібно розпорошувати на скло та протирати їй щітки склоочисників;

• Спиртова: підійде як медичний спирт, так і горілка. Потрібно з’єднати спирт із водою у співвідношенні 2:1. Якщо кропити на ніч скло, то вранці не з’явиться лід. Також склад допоможе швидко розморозити крижану кірку. Суміш можна використовувати і в салоні, щоб усунути запотівання. Також можна додати спирт або горілку в бачок омивача, і тоді під час водіння скло не зледеніє. П’яти столових ложок на бачок достатньо;

• Сольовий: 2 склянки води та 1-2 чайні ложки не йодованої солі прокип’ятити пару хвилин, обережно злити, не чіпаючи залишок, остудити до кімнатної температури та розбризкати. Склад можна використовувати вранці, щоб розчинити можливі ділянки льоду.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти