Назвали топ-10 “вічних” японських автомобілів, які можна назвати еталоном надійності

Не секрет, що японський автопром завжди асоціювався у нас із безкомпромісною якістю, надійністю та довговічністю. Тому багато автомобілів з Японії, досі користуються званням «вічних», долаючи по кілька сотень тисяч км без поломок і серйозних проблем. У цьому рейтингу ми виділимо 10 найякісніших японських авто, які можна назвати еталоном надійності.

1. Honda Accord

У свій час передньопривідний седан Honda Accord зробив революцію в індустрії сімейних автомобілів і змінив уявлення публіки про машини цього класу. Йому вдалося зробити це задовго до масового поширення кросоверів та позашляховиків. Зазначимо, що в Америці «Акорд» довго вважався найпопулярнішим засобом пересування, починаючи з 1980-х років.

Всі покоління Honda Accord, за винятком шостого та частково сьомого, є уособленням довговічності та якості. Також це одні з найбільш продаваних середньорозмірних моделей, адже тільки за 5 останніх років автомобіль отримав високу оцінку стійкості до відмови в 82 бали зі 100 від аналітичного центру J.D Powers.

І хоча окремі екземпляри відкликаються виробником через проблеми із зовнішнім освітленням і паливним насосом, експерти з Consumer Reports дають марці лідируюче місце серед усіх автоконцернів за показниками надійності.

2. Mazda 3 I (BK) рестайлінг

Навіть через 17 років після появи на ринку Mazda 3 вигідно виділяється з потоку на тлі інших автомобілів, у тому числі й нових. Відповідно, попит її на вторинному ринку зберігається на високому рівні.

Відмінною якістю лінійки є надійні двигуни, які позбавлені проблеми так званої сопливості. Якщо вам не потрібні особливі розгонні властивості та динаміка, то можна розглянути екземпляр з автоматичною трансмісією та дволітровим агрегатом.

За відгуками власників, це найвдаліший тандем, який не потребує особливого представлення. Якщо дотримуватися базових вимог щодо обслуговування, вчасно змінювати масло та комплект ГРМ, машина їздитиме довго і без «капризів».

У плані обробки до моделі теж немає претензій, за винятком «музичного» пластику, що видає скрипи та звуки після 150-200 тис. км пробігу. З уразливих місць у цьому автомобілі згадується кузов, схильний до корозії. Але якщо попередній власник приділяв належну увагу догляду і вчасно обробляв кузов, швидше за все серйозні неприємності вас не потурбують.

3. Subaru Outback

Subaru Outback став продовженням легендарної моделі Legacy, але незабаром перетворився на самобутній проект і навіть позитивно вплинув на популярність піднесеного універсала.

За час існування на ринку машина змінила шість поколінь і практично ніколи не викликала сумнівів у автовласників щодо надійності та якості вузлів, що використовуються. Тільки в період з 2011 по 2013 рік зустрічалися негативні відгуки щодо проблемних поршневих кілець, які часто ставали причиною відмови силового агрегату.

Надійність моделі підтверджується високою оцінкою аналітичного центру JD. Power, де її рейтинг позиціонується як «вищий за середній».

4. Toyota Corolla X (E140, E150)

Продовжує рейтинг «вічних» японських автомобілів культова Toyota Королла.

У плані ергономіка салону та надійності комплектуючих (двигуна та підвіски) до моделі немає жодних претензій. Щоправда, роботизована коробка не викликає у автолюбителів особливої довіри, і багато хто рекомендує обходити її стороною.

Найоптимальніший варіант – 1,6-літрова Toyota Corolla X (E140, E150) з АКПП або перевірена часом механічна коробка перемикання передач.

Лінійка моторів представлена надійними та відмовостійкими агрегатами. Щоправда, для їхньої коректної роботи протягом великого терміну служби потрібно вчасно міняти ГРМ – щонайменше до 150 тис. км пробігу. Також слід враховувати таку проблему, як посилене споживання олії через специфіку двигуна. За іншими параметрами Toyota Corolla X є надійним японським автомобілем, що заслуговує тільки позитивних відгуків.

5. Toyota Camry VI (XV40)

Легендарна «сороковка» користується величезною популярністю. Зокрема, це є заслугою її надійності, якісних комплектуючих та багатого бортового обладнання.

Компоненти до «Камрі» завжди славилися своєю довговічністю та надійністю. В основному машину вибирають для спокійного і комфортного переміщення з точки «А» в точку «Б». А якщо ви шукаєте недорогий «спорткар» і плануєте підкорювати їм швидкісні траси, швидше за все, цей варіант вам не підійде.

6. Honda Jazz II

Мініатюрний Honda Jazz II можна назвати одним із «вічних» японських авто.

Вже в базі Джаз комплектується клімат-контролем, повним набором подушок безпеки, круїзом, електропідігрівом сидінь та дзеркал, а також іншими опціями комфорту та безпеки. До речі, у плані безпеки модель зібрала 5 зірок із 5 можливих в авторитетному рейтингу.

Важливою перевагою лінійки є стримана витрата палива, яка становить близько 6,5 літра на 100 км шляху при використанні плавного стилю водіння. Всі двигуни 16-клапанні і не викликають питань щодо надійності. Експерти рекомендують уважніше придивитися до 1,4-літрової версії, яка витрачає рівно стільки ж палива, як і «молодша» модифікація об’ємом 1,2 літра, але набагато краще за динамікою та плавністю ходу.

Щодо недоліків, то з них згадується лише проблемний варіатор. CVT-коробка Honda Jazz II є дуже крихким винаходом, що вимагає дбайливого догляду та своєчасного обслуговування. Вона негативно реагує на морози та агресивний стиль водіння. «Робот» надійніший і довговічніший, проте недешевий в обслуговуванні.

7. Honda Civic VIII

Восьме покоління Honda Civic VIII може похвалитися футуристичним оформленням та спортивним характером. Складається враження, що ця машина створена поза часом, тому що вона досі виглядає дуже свіжою та симпатичною.

У покупців є претензії до оглядовості з крісла водія. Перебуваючи за кермом, можна помітити суттєвий нахил лобового скла та стійки з кватирками. Але, найімовірніше, це справа звички. За іншими параметрами салон виглядає стильно та незвично.

8. Lexus RX 350 II

Це міський SUV, який комфортно почувається і на рівному асфальті, і на мінімальному бездоріжжі. Дитячі вразливості у «Рексу» відсутні, а будь-які проблеми зазвичай пов’язані з неправильним обслуговуванням чи природним зносом.

Комбінація 3,5-літрового двигуна з автоматичною коробкою Aisin вважається легендарним тандемом простоти та надійності. Щоправда, потрібно бути готовим до витрати в 20 л за динамічного стилю водіння.

9. Toyota Land Cruiser Prado 120

Позашляховик Toyota Land Cruiser Prado у 120-му кузові не потребує тривалого представлення. Це уособлення японської якості та надійності, випробуване часом.

Є факти, коли люди проїжджали ним понад 900 тис. км і, за винятком базового технічного обслуговування, нічого не робили. При цьому чекати від «японця» особливої динаміки, руління, а тим більше економічної витрати палива не варто. Це рамний позашляховик, розрахований на інші завдання.

10. Lexus ES

Замикає десятку «вічних» японських автомобілів Lexus ES, який відноситься до преміального сегменту. Машині вдалося отримати найвищу оцінку надійності (96 зі 100) за результатами досліджень J.D. Power. Це дозволяє класифікувати її як одну з найякісніших та довговічніших моделей японського автопрому.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти