Назвали топ-10 унікальних автомобілів, забутих часом

«Твоя МАШИНА» розповість про десять унікальних моделей, які назавжди залишаться в історії.

Знімки зроблені Мішелем Цумбруннен. Також написані факти від фахівця з ретро-автомобілів Акселя Кеттон.

Lamborghini Raptor Zagato

Машина випущена в 1996 році. Її замовив гендиректор марки Майкл Кімберлі. В основу цього автомобіля ліг повнопривідний Lamborghini Diablo VT з 5,7-літровим 12-циліндровим V12 Diabo на 492 к.с. Кузов з 2-ступінчастим дахом зроблений з карбону. Виробництво припинено в 1998 році після придбання Lamborghini компанією Audi.

Meteor Stromlinie

Модель 1952 року створено в єдиному екземплярі. Через рік після випуску машина зробила коло на іподромі AVUS і розвинула 190 км/год.

Bitter CD

Машина була створена за ініціативою екс-гонщика Еріха Біттера, який звернувся до дизайнерського бюро Frua для розробки концептуального зовнішнього вигляду. Chevy зайнявся модернізацією двигуна V8, а Baur допоміг зробити кузов. В результаті вийшла машина, здатна їздити зі швидкістю 230 км / год. З 1973 по 1979 року було вироблено 400 таких авто.

Spatz

Родстер 1956 року випуску позиціонувався як досить місткий для трьох людей звичайної комплекції. Виробляла машину німецька компанія Bayerische Autowerke GmbH. Автомобіль оснащували 200-кубовим 1-циліндровим двигуном на 10,5 к.с., який розганяв машину до 74 км / год.

Bugatti T22 Brescia

Машина випущена в 1925 році і більше відома як «Бугатті з озера». Справа в тому, що автомобіль виявився в озері Маджоре після того, як швейцарець Адальберт Боде не зміг вивезти його з Франції через відсутність документів для транспортування машини через кордон. В результаті власник залишив автомобіль на березі. Пізніше влада Швейцарії скинули авто на італійській половині водойми, де воно і пролежало до 2009 року.

SS1

Модель могла розганятися до 120 км / год і вважається одним з найбільш значущих авто в історії автомобільної галузі Великобританії. Компанія Swallow Sidecar, випустивши машину, є далеким предком Jaguar.

Chrysler Airflow

Автомобіль 1934 року випередив свій час. Аеродинамічний стиль створювався за рахунок решітки радіатора в формі потоків води, частково занурених у кузов фар, V-образного вітрового скла і закритих колісних арок ззаду.

L’OEuf Electrique

Машина випущена в 1942 році французом Полем Арзенсом. Авто розвивало 69 км / год і було зроблено з алюмінію, так в період Другої Світової Війни на використання стали були введені ліміти.

Grade-Wagen

Модель була розроблена німецьким авіаконструктором Гансом Граді. Інженер перейшов на виробництво автомобілів, тому що йому не дозволили конструювати літаки. У 1921 році він заснував Grade Automobilwerke AG. Всі автомобілі компанії оснащувалися електричними ліхтарями і таким же стартером. Машина могла їхати зі швидкістю 75 км / год. Однак проіснувала компанія всього 7 років, і до нашого часу дійшли тільки кілька екземплярів.

Pic-Pic

Машина 1918 року виготовлялася компанією Piccard-Pictet, першими літерами якої і була названа модель. Машини виходили міцні, і їх використовували для гонок по гірських схилах. Виробництво припинилося в 1924 році, було випущено 2000 екземплярів.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти