В Італії презентували літаючий гіперкар – буде розганятися до 800 км на годину: фото

В Італії презентували концепт реактивного літаючого автомобіля Firenze Lanciare, гіперкар може розвивати швидкість до 800 км/год і бути однаково швидким і на дорозі і в повітрі, повідомляє Апостроф.

Концепт має вигляд гіперкара і на літак не дуже схожий, адже його крила сховані, завдяки новому дизайну над яким працював його розробник Грег Браун, а також шасі та підвісці, запозиченим у екстремальних позашляхових гоночних авто. За допомогою активної системи регулювання висоти їзди транспортний засіб легко може піднятися прямо над нерівною дорогою.

Концепт має крила, які сховані у нижній частині плоского алюмінієвого структурного корпусу, який виконує роль підлоги для решти конструкції. Усередині цієї “коробки” лежать два крила, що складаються між колесами та під салоном у дорожньому режимі. Коли ввімкнено режим польоту, вони витягуються до повного 27-футового розмаху крил за допомогою електричної ланцюгової моторної системи.

Салон має спортивний вигляд, два передні сидіння для комфорту та два задні сидіння, які найкраще підходять для дітей або коротких поїздок.

Грег Браун стверджує, що за консервативними підрахунками він міг би створити прототип літака за 20-40 мільйонів доларів. За його підрахунками, кожна машина коштувала б приблизно 5-7 мільйонів.

Читайте також: Перший в світі літаючий автомобіль помітили на дорогах

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти