В електровантажівки Tesla з’явився серйозний конкурент (ВІДЕО)

Представники американської компанії Nikola Motor опублікували на YouTube відеозапис, який дозволяє оцінити динаміку нового 1 000-сильного вантажного автомобіля на водневих паливних елементах.

В даний час стартап Nikola Motor спільно з Bosch розробляє дві водневих вантажівки, які отримали назву One і Two. Згідно з планом розробників, обидві моделі повинні бути готові до 2021 року, причому першу почнуть випробовувати на дорогах загального користування вже в наступному році.

Вантажівку Nikola One обладнали установкою з водневими паливними елементами: хімічна реакція між киснем і воднем дозволяє виробляти електроенергію. В сумі віддача електродвигунів фури становить 1 000 кінських сил. Ємність комплекту батарей становить 320 кВт/год, завдяки чому автомобіль може проїжджати 800-1600 кілометрів без підзарядки.

Водневі фури Nikola One і Two будуть пропонуватися за лізинговою програмою, згідно з якою щомісячні платежі в розмірі від 5 000 до 7 000 доларів клієнти повинні вносити протягом 72 місяців.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти