Ford випустить пікап на базі Focus. Уже відома його назва

Левова частка продажів Ford на американському ринку припадає на пікапи. До недавнього часу у себе на батьківщині «блакитний овал» пропонував тільки великі рамні F-Series, а з 2019 року знову став доступний компактний Ranger (хоча його компактність відносна, адже і його довжина сягає за п’ять метрів). А незабаром Ford має намір представити ще більш доступну модель. Тепер стало відомо її ім’я – Maverick.

Про витік повідомив YouTube-канал TFL Truck, який спеціалізується на огляді пікапів і позашляховиків. Він отримав комп’ютерну модель борту нового пікапа від анонімного джерела. Завдяки цьому і розкрилося назва новинки.

Поки всі відомості про маленький пікап знаходяться на рівні чуток. Вперше про цю модель почали говорити в лютому 2020 року, коли Ford нібито показав прототипи найбільшим дилерам. Очікується, що автомобіль почнуть випускати в 2021-м, а його базова ціна буде нижчою $20000.

Ranger в Америці коштує від $24410. Різниця в $4400 (як мінімум) може здатися суттєвою, адже це майже п’ята частина ціни. Але необхідно враховувати, що Ford Ranger є повноцінною комерційною технікою: це рамний пікап, який вже в базі оснащується 274-сильним турбомотором 2.3 Ecoboost і 10-ступінчастим “автоматом”, а вантажопідйомність його становить 850 кг.

При цьому Maverick буде базуватися на легковій платформі Фокуса, тобто він отримає несучий кузов. Говорити всерйоз про експлуатацію з точки зору транспортування вантажів не доводиться.

У минулому вже існував Ford Maverick, причому у вигляді декількох абсолютно непов’язаних моделей. Росіянам він знайомий за кросовером, який був аналогом американського Ford Escape, тобто був ідеологічним попередником Куги. Водночас для американців Ford Escape – компактне купе, яке випускалося в 70-х. Також під таким ім’ям продавався Nissan Patrol Y60 з 1988 по 1994 рік і бедж-інжинірингова версія компактного Nissan Terrano II (1993-1999).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти