Lucid Motors презентував свій перший серійний автомобіль, який по швидкості та потужності не поступається Tesla

Американська компанія електрокарів Lucid Motors представила свій перший cерійний автомобіль, електричний седан Lucid Air.

Седан матиме запас ходу до 827 км, зможе подолати 400 м менш ніж за 10 секунд, та потужність понад 1000 кінських сил.

Автомобіль розроблявся під керівництвом колишнього провідного інженера Tesla, який працював над Model S,пізніше технічного директора Lucid Motors, нині гендиректора компанії Пітера Роулінсона. З огляду на це в автомобільному світі є відчуття, що Lucid володіє внутрішніми знаннями і технічними навичками, щоб «продемонструвати хватку Tesla як виробника досконалого електричного розкішного седана».

Видання The Verge наголошує, що незважаючи на цей факт, Lucid Air не є аналогом Model S та навіть багато в чому його перевершує, зокрема у запасі ходу та швидкості зарядки.

На відміну від інших так званих «вбивць Tesla», у Lucid Motors є багаті покровителі і глобальне охоплення, щоб успішно кинути виклик Ілону Маску. І тепер, коли було представлено перший серійний автомобіль, план Роулінсона по крадіжці клієнтів у його колишнього роботодавця, нарешті, має шанс на реалізацію.

Lucid Air має традиційну для електромобілів компоновку з тяговою батареєю під підлогою салону. В основі лежить власна платформа LEAP (Lucid Electric Advanced Platform), в підвісці – звичайні пружини і електроннокеровані амортизатори.Головною гордістю розробників є дуже компактні й ефективні електродвигуни.

Лінійка буде мати чотири модифікації, їх характеристики ще не оголошені. Однак за даними компанії, навіть базова модель, яка вийде на ринок в 2022 році, буде оснащена зарядним пристроєм, який здатен зарядити за 20 хвилин на 480 км.

Версія Lucid Air Touring, має з’явитися наприкінці 2021 року. Вона матиме повний привід з двома електромоторами сумарною потужністю 620 к.с. і акумулятор ємністю 75 кВт год. Пробіг на одній зарядці, як заявлено, складатиме 653 км. З нуля до сотні авто розганятиметься за 3,2 секунди, максимальна швидкість – 25 км/год. Ця версія коштуватиме $95 000.

В середині 2021 року буде доступна найбільш просунута версія – Lucid Air Grand Touring. Її ціна складатиме 139 000.

Лімітована серія, яка отримала назву Lucid Air Dream Edition з унікальним набором можливостей надійде нечисленним клієнтам навесні 2021 року. За неї доведеться заплатити $169 000.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти