Компанія McLaren готує до виходу новий гібридний суперкар

Компанія McLaren коротко розповіла про новий гібридний суперкар, дебют якого повинен відбутися в першій половині 2021 року. На даний момент авто класу High-Performance Hybrid (HPH) проходить завершальні випробування, а після прем’єри стане займати нішу між гранд-турер GT і 720S.

Модельний ряд McLaren очікують великі зміни. Ще до виходу нового гібрида буде скасована «бюджетна» лінійка Sports Series, місце якої фактично і займе купе High-Performance Hybrid. Суперкар буде зібраний на новій платформі McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), яка розроблена і спроектована центром McLaren Composites Technology Centre (MCTC). Авто оснастять бензоелектричною силовою установкою на базі нового бітурбо двигуна V6. Про установку ніякої інформації поки немає. Зате відомо, що гібрид зможе проїхати на електротязі до 32 км.

У компанії говорять про новинку як про «перший серійний гібрид», а значить вона надійде в «вільний» продаж. Тираж нинішнього McLaren Speedtail, наприклад, становить 106 одиниць авто, а його попередник P1 був випущений в кількості 375 машин. При всьому при цьому HPH «закладе основу» для наступних гібридних моделей, які «з’являться в найближчі роки». А останньою моделлю, яка буде випущена в рамках сімейства Sports Series, стане лімітований 620R, дорожня версія гоночного 570S GT4.

Таким чином, гібрид з V6 візьме на себе роль стартової моделі нового сімейства суперкарів, тобто прийде на зміну як мінімум McLaren 540C. Останній оснащується 3,8-літровим бітурбо двигуном V8 потужністю 540 сил (540 Нм) і розганяється з 0 до 100 км / год за 3,5 секунди.

Читайте також: У мережі з’явилися фото нового Nissan Note

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти