Nissan показав свій довгоочікуваний бюджетний кросовер: відео

21 жовтня Nissan офіційно показав новий бюджетний кросовер Magnite. Автомобіль представили в статусі концепт-кара в липні, а тепер він дебютував в серійної іпостасі.

Новинка відноситься до категорії субкомпактних кросоверів – її довжина близько чотирьох метрів (повні розміри Nissan не повідомляє). Виробнича версія Магніту відрізняється від прототипу тримісячної давності лише деякими спрощеннями, неминучими для серійного продукту. Наприклад, віконні рамки стали товщі, а в фарах з’явилися традиційні відбивачі.

Але навіть незважаючи на бюджетне позиціонування, новинка має яскравий і самобутній вигляд. Екстер’єр формують виразні об’єми і напружені лінії. Оформлення передка – з агресивним настроєм, яке задають широка решітка радіатора і завужені світлодіодні фари.

Цікаво, що решітка виконана у фірмовому стилі Datsun – з усіченими кутами і масивним хромованим кантом по колу. Спочатку Магніт повинен був стати саме Датсун, коли прийняли рішення міняти марку, дизайн моделі вже був готовий, тому тут і немає фірмової нісанівської решітки – «галочки» (вона зламала б всю композицію).

Читайте також: Toyota Land Cruiser 300: дата прем’єри та інші подробиці

В інтер’єрі зі зрозумілих причин обійшлося без вишукувань, але присутні і приємні дизайнерські дрібниці на зразок вписаного в регулятор кліматичної системи дисплея із зазначенням температури або нетривіальної прострочки сидінь. Встановлено центральний семидюймовий екран медіасистеми, кнопка запуску двигуна і передній підлокітник між сидіннями.

Магніт побудований на модульній платформі CMF-A +, яка вже використана для Renault Kwid, Renault Triber, Datsun redi-GO. Заявлено два варіанти бензинових двигунів об’ємом 1,0 л – атмосферний потужністю 72 к.с. і турбований 95 к.с. Коробки передач – 5-ступінчаста МКП або безступінчатий варіатор. Привід – тільки передній, трансмісія 4×4 не передбачена в принципі.

Кросовер отримав цілком «дорослий» дорожній просвіт (205 мм), систему допомоги при старті в гору Hill Start Assist і круговий огляд за допомогою камер.

Основним ринком збуту Магніту стане Індія. Там модель буде вироблятися і продаватися за ціною від $ 10 000. Точний прайс-лист опублікують пізніше, перші машини з’являться у дилерів на початку 2021 року. Про плани по запуску кросовера в інших країнах не повідомляється.

Читайте також: ЗАЗ представив новий автомобіль

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти