Ford презентував повністю електричний фургон E-Transit

Новий електричний фургон Ford E-Transit, який з’явиться у дилерів на початку 2022 року, відрізняється підвищеним запасом ходу і низькою загальною вартістю володіння.

Компанія Ford провела 12 листопада онлайн-презентацію фургона E-Transit, який відрізняється підвищеною продуктивністю за рахунок повністю електричної трансмісії, програмних рішень, послуг і опціональної функції Pro Power Onboard.

Великий запас ходу

При корисній ємності акумулятора 67 кВт.год E-Transit пропонує розрахункову дальність пробігу до 350 км, що приблизно в три рази перевищує відстань, яку середній водій європейського автопарку долає щодня.

Спеціальний режим Eco Mode покликаний знизити енергоспоживання на 8-10%, якщо E-Transit рухається без навантаження або по шосе. Еко-режим обмежує максимальну швидкість, регулює прискорення і оптимізує роботу клімат-контролю, допомагаючи максимально збільшити запас ходу. Автомобіль також дозволяє запрограмувати систему клімат-контролю поки автомобіль знаходиться на зарядці, що також підвищує дальність пробігу.

E-Transit дозволяє знизити загальну вартість володіння приблизно на 40 відсотків в порівнянні з дизельними моделями завдяки більш низьким витратам на технічне обслуговування. В Європі клієнти отримають краще в своєму класі обслуговування на один рік з необмеженим пробігом, яке поєднується з восьмирічним гарантійним пакетом або 160 тис. км на акумулятор і високовольтні електричні компоненти.

E-Transit підтримує як зарядку змінного струму, так і швидку зарядку постійного струму. Бортовий зарядний пристрій автомобіля потужністю 11,3 кВт здатний забезпечити 100-відсотковий заряд за 8,2 години. За допомогою швидкого зарядного пристрою постійного струму на 115 кВт акумулятор машини можна «наповнити» з 15 до 80% всього за 34 хвилини.

Мобільне джерело енергії

E-Transit має додаткову функцію Pro Power Onboard, яка дозволяє клієнтам перетворити автомобіль в мобільне джерело енергії, забезпечуючи до 2,3 кВт для живлення інструментів і обладнання на будмайданчику і в дорозі. Це перше таке рішення для легких комерційних автомобілів в Європі.

Стандартний модем FordPass Connect забезпечує безперешкодне підключення, допомагаючи клієнтам комерційних автомобілів управляти парком транспортних засобів і оптимізувати його ефективність, з рядом спеціалізованих послуг для електромобілів, доступних через рішення Ford Telematics.

E-Transit також пропонує комунікаційні та розважальні технології SYNC 4 для комерційних автомобілів – зі стандартним 12-дюймовим сенсорним екраном, а також поліпшеним голосовим управлінням і доступною хмарною навігацією.

На дорозі з увімкненою навігацією оператори автопарку можуть скористатися передовими технологіями допомоги водієві, включаючи функцію розпізнавання дорожніх знаків і Intelligent Speed ​​Assist , який разом визначають обмеження швидкості і дозволяють менеджерам автопарку встановлювати обмеження швидкості транспортних засобів.

Крім того, E-Transit пропонує ряд доступних технологій, покликаних допомогти скоротити кількість страхових випадків, пов’язаних з водіями. Вони включають в себе системи Pre-Collision Assist, Blind Spot Information System (допомога в сліпих зонах) з Lane Change Warning (стеження за рухом по заданій смузі), камерою на 360 градусів і системою допомоги при гальмуванні Brake Assist. Ці функції, поряд з інтелектуальним адаптивним круїз-контролем, можуть допомогти підтримувати стандарти безпеки автопарку і знизити ризик аварій.

Найпотужніший

Батарея E-Траnsit знаходиться під підлогою, що не впливає на місткість вантажного відсіку – обсяг його становить 15, м куб, т. є. Як на дизельному задньопривідному фургоні. Інженери Ford переробили трансмісію і систему задньої підвіски E-Transit, щоб оптимізувати вантажний простір, створивши надпотужну систему підвіски з полуподвісним важелем, яка покращила точність рульового управління, а також підвищила зчеплення коліс з дорогою.

E-Transit розрахований на корисне навантаження до 1616 кг для фургонів і до 1967 кг для моделей шасі з кабіною. Електродвигун транспортного засобу розвиває 198 кВт і 430 Нм, що робить його найпотужнішим з усіх повністю електричних вантажних фургонів, що продаються в Європі.

В Європі Ford запропонує багатий вибір з 25 конфігурацій E-Transit: в варіантах фургон, фургон з дворядною кабіною, шасі, з різними варіантами довжини і висоти даху; буде також доступна версія зі збільшеною до 4,25 т повною масою.

З 2021 року Ford почне проводити великі випробування електричних розвізних машин на ключових європейських ринках, а на початку 2022 року E-Transit має надійти до дилерів.

Читайте також: Названо топ-9 найнадійніших позашляховиків 2020 року, які не бояться розбитих доріг

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти