Перший електромобіль Toyota для Європи повністю розсекречений

Вен Toyota ProAce Verso отримав електричну модифікацію. По суті, це перший пасажирський електромобіль Тойота для європейського ринку (раніше дебютувала комерційна версія моделі).

Як і споріднені Peugeot e-Traveller і Opel Vivaro-e, нова Toyota ProAce Verso Electric оснащена двигуном потужністю 136 к. с. з крутним моментом в 260 Нм. Максимальна швидкість обмежена на позначці в 130 км / год.

На вибір пропонують дві версії моделі. Базовий варіант з батареєю ємністю 50 кВт/год володіє запасом ходу в 230 км (по циклу WLTP), а електрокар Тойота з батареєю на 70 кВт/год може проїхати 330 км. У першому випадку зарядка від швидкої станції займає 30 хвилин, у другому – 45.

Оскільки акумуляторні батареї розміщені в днищі, то внутрішній простір не постраждав. Запропоновано версії на 5-9 місць, а обсяг багажника становить 280-1060 л.

Від дизельного Toyota ProAce Verso електрокар відрізняється хіба що дизайном приладів. Базова комплектація включає безключевий доступ, підігрів сидінь, кондиціонер і 7-дюймовий тачскрін. Також передбачений комплекс безпеки Toyota Safety Sense – адаптивний круїз-контроль, автоматичне гальмування, контроль смуги руху і розпізнавання дорожніх знаків.

До речі, електричні вени стають популярними в Європі. Раніше подібні моделі презентували Mercedes-Benz і Volkswagen.

Читайте також: Jeep представив дуже потужного конкурента Гелендвагена

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти