Запас ходу 1000 км і 650 сил – новий китайський електромобіль Nio вразив характеристиками

Китайська компанія представила довгоочікуваний електричний седан Nio ET7, який покликаний стати флагманом марки. Новинку позиціонують як суперника Tesla Model S і Lucid Air. Однак її характеристики більш вражаючі.

В довжину китайський седан досягає 5098 мм, в ширину – 1987 мм, висота дорівнює 1505 мм, а колісна база становить 3060 мм. Зовнішність Nio ET7 відрізняється формами, які обтікають і плавними лініями, завдяки чому його аеродинамічний показник дорівнює 0,23. Варто відзначити і ефектну світлотехніку, унікальні задні ліхтарі, панорамний дах і ексклюзивні колісні диски.

У рух ET7 призводить двомоторна силова установка потужністю 653 к.с. і 850 Нм крутного моменту, яка забезпечує розгін до «сотні» за 3,9 с. Запас ходу буде залежати від модифікації. Зокрема, передбачено три види батарейних блоків. Так, акумулятор ємністю 70 кВтг забезпечить пробіг на одному заряді до 500 км, а на 100 кВтг – 700 км. Самим далекобійним виявиться варіант з батареєю на 150 кВтгод, яка дозволить проїжджати без підзарядки до 1000 км.

Салон має неймовірно багате оснащення. До нього входять сидіння з підігрівом, вентиляцією і масажем в обох рядах, мультимедійна система з 12,8-дюймовим екраном, приладова панель, аудіосистема з 23 динаміками.

Найбільшу увагу було приділено системі автономного водіння, яка спирається на свідчення 33 загальних датчиків, 12 ультразвукових приймачів, двох блоків високоточного позиціонування, радара і лидара. Останній оснащений лазером з довжиною хвилі 1550 нанометрів, полем огляду 120 градусів і дальністю дії до 500 метрів, що дозволяє виявляти об’єкти з міліметровою точністю.

Задля того аби водії не витрачали багато часу на зарядку батарей, компанією були розроблені спеціальні станції, де можна буде обміняти розряджений акумулятор на заряджений, що займе не більше 3 хвилин. За словами виробника, така процедура буде не дуже витратною для автовласників і по фінансовій складовій цілком порівняна зі стандартною зарядкою на терміналах.

До китайських дилерів новинка надійде на початку 2022 року, а попередні замовлення вже відкриті – для броні необхідно внести аванс в розмірі 772 долари.

Читайте також: В Україну привезли найкрутіший і найдорожчий кросовер BMW

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти