ЗСУ отримали першу партію оновлених «Богданів» (ФОТО)

Черкаський автомобільний завод, який входить до складу корпорації «Богдан», передав військовим близько 50 оновлених санітарних машин «Богдан 2251» протягом останнього місяця. Про це повідомили у прес-службі корпорації.

Нові санітарні «Богдани» зразка 2018 року отримали більше десятка вдосконалень. Виробник врахував усі додаткові побажання, які сформувались під час експлуатації попередньої моделі. Автомобіль було доопрацьовано у співпраці з військовими медиками на замовлення Міністерства оборони України.

«Санітарні автомобілі «Богдан 2251» максимально пристосовані під потреби фронту. Вони здатні впоратися із бездоріжжям і терміново евакуювати поранених до лікарні. Вдосконалюючи авто ми враховували відгуки і пропозиції військових та медиків з передової», – зауважили у «Богдані».

Санітарні авто «Богдан 2251» створені з урахуванням сучасних вимог та передового досвіду надання долікарської допомоги військовослужбовцям. Вони призначені для оснащення медичних підрозділів військової ланки, автомобільних санітарно-евакуаційних підрозділів та військових медичних лікувальних закладів ЗСУ. Автомобіль пристосований для вивозу поранених з медичних підрозділів військової ланки, військових мобільних шпиталів та подальшої їх евакуації до медичних лікувальних закладів. «Богдан 2251» може транспортувати до 7 поранених.

Нагадаємо, що санітарні автомобілі «Богдан 2251» взяли участь у військовому параді до Дня Незалежності України, який відбувся 24 серпня на Хрещатику. Загалом в урочистостях було задіяно 4,5 тисячі військовослужбовців і 250 одиниць техніки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти