Гігантські ніздрі і новий V8: BMW представила новий седан 7 Series (фото)

BMW, як і очікувалося після шпигунських фотографій, оновила свій флагманський седан 7 Series. Модернізована модель з'явиться в продажу в квітні.

Зовнішність оновленої BMW 7-Series перестала бути секретом ще тиждень тому: тоді фотографії автомобіля були злиті в Мережу з підготовлюваного онлайн-конфігуратора на автомобіль. Тепер же оприлюднені офіційні знімки і інформація, презентація моделі відбудеться на початку березня на міжнародному автосалоні в Женеві.

Рестайлінговому седану дісталися непропорційно великі «ніздрі». Приблизно такі ж використовуються на представленому недавно BMW X7, який став старшим кросовером баварської марки. На додаток до цього дизайнери змінили фари, зробивши їх більш тонкими і незграбними.

Нововведення в задній частині кузова не так сильно кидаються в очі, але вони теж є. Ліхтарі і хромована накладка на кришці багажника – нові. Кузов став довшим на 22 мм, але лише за рахунок інших бамперів.

Цікавий факт: тепер «сімка» за стилем наблизилася до концепту BMW Vision Luxury Future, представленому ще в 2014 році. Той шоу-кар виявився одним з останніх проектів, виконаних під керівництвом Каріма Хабіба. З 2017 року колишній шеф-дизайнер BMW очолює дизайн-відділ Infiniti.

Метаморфози по частині салону теж підглянуті у X7. BMW 7-Series позбулася аналогових приладів: їх місце зайняв 12,3-дюймовий дисплей. В іншому інтер’єр збережений колишнім, і в деякій мірі це дивно. Якщо X7, Z4 і навіть 3-Series вже отримали кокпіт більш свіжої версії, то у флагмані марки використовуються морально застарілі рішення. Чого хоча б вартий старий селектор АКП, в той час як в X7 встановлений модний «кришталевий» важіль.

Гамма силових агрегатів з шістьма і вісьма циліндрами збережена. Базова дизельна версія 730d і раніше видає 265 к.с. і 620 Нм. Модифікації 740d і 750d з подвійним і потрійним турбонаддувом також мають колишні характеристики – 320 к.с. і 680 Нм або 400 к.с. і 760 Нм відповідно.

Зате бензиновий 4,4-літровий мотор був в черговий раз доопрацьовано. В результаті його віддача підскочила до 530 к.с. і 750 Нм, що на 82 к.с і 100 Нм більше, ніж раніше. Завдяки цьому 750i xDrive став ще більш спритним: на прискорення з 0 до 100 км/год він витрачає всього 3,9 секунди.

Топова версія M760Li залишиться в строю: в 2018 році з’явилася інформація, що баварці збираються відправити V12 на звалище історії, але вона виявилася недостовірною. V12 як і раніше видає 600 к.с. і 850 Нм.

Гібрид 740e отримав підвищення до 745e, змінивши 2,0-літрову «четвірку» потужнішою 284-сильною «шісткою». Їй акомпанує 114-сильний електромотор, який живить літій-іонна батарея ємністю 12 кВт*год. Гібридна «сімка» здатна проїхати близько 50 кілометрів в повністю електричному режимі.

Виробництво BMW 7-Series з рекордно великими «ніздрями» почнеться навесні. Вартість оновленого німецького флагмана поки не розголошуються.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти