Син колишнього глави Volkswagen інвестував в новий електричний спорткар

Син глави Volkswagen з 1993 по 2002 рік Фердинанда Пієха Антон заснував нову автомобільну компанію, яку назвав своїм прізвищем – Piech Automotive. Перше дітище – електричний спорткар Mark Zero – зареєстрований в Швейцарії фірма покаже 5 березня на міжнародному автосалоні в Женеві.

Напередодні швидкої прем’єри Piech Automotive розповсюдила тизери електромобіля – він буде мати класичний дизайн, навіяний спорткарами 60-х років. Партнером Піеха в проекті є стартапер і інженер Рі Старк Райчіч (Rea Stark Rajcic), який відповідав за розробку технічної сторони спорткара. Райчіч разом з командою з 200 інженерів створив універсальну модульну платформу, в якій спочатку передбачена можливість використання різних типів силових установок – електричної, водневої, гібридної або звичайного ДВЗ.

Технічної інформації про Piech Mark Zero поки відомо небагато. Повідомляється, що машина оснащена батареєю з осередками нового типу, які генерують мало тепла, тому їх можна заряджати більш високим струмом. Незначне виділення тепла дозволило відмовитися від рідинної системи охолодження на користь повітряної, що сприяло зниженню ваги конструкції. Споряджена маса Piech Mark Zero становить 1800 кг – за мірками електромобілів це мало. Заявлений запас ходу – 500 км. Інші подробиці стануть відомі пізніше.

Відзначимо, що сім’я Фердинанда Піеха входить у впливовий австрійський рід Порше. Порше-Піеха через фірму Porsche SE володіють контрольним пакетом акцій концерну Volkswagen Group. Новий проект Piech Automotive – це особиста ініціатива Антона Піеха, фірма ніяк не відноситься до Volkswagen.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти