Seat представив новий Leon (фото)

Оновлена ​​модель четвертого покоління дебютувала в кузові п’ятидверного хетчбека і універсала. Трьохдверний варіант був виключений з лінійки.

Варто сказати, що зовнішній дизайн нового Seat Leon виконували, орієнтуючись на молодіжну аудиторію покупців. Тому автомобіль обзавівся витягнутим і зниженням капотом, зрушеними вниз майже вертикальної ґратами радіатора і об’єднаною світлодіодною смугою із задніми ліхтарями. Уже в базовій версії вся оптика працює на діодах. А на п’ятих дверях нового Leon знаходиться фірмовий шильдик, написаний ніби від руки.

Новий Seat Leon побудований на модернізованій платформі модульної MQB. При цьому колісна база автомобіля отримала додаткові 50 мм, тепер цей показник знаходиться на рівні моделі Skoda Octavia. Довжина нового хетчбека зросла на 86 мм, в порівнянні з попередньою моделлю, а універсалу Sportstourer – на 93 мм, при цьому ширину машини скоротили на 16 мм.

Модернізація салону нового Leon виконана в дусі родинних моделей – Volkswagen Golf і Skoda Octavia. Вже у стандартній версії автомобіль має цифрову приладову панель з 10,25-дюймовим екраном і медіасистему з 8,25- або 10-дюймовим дисплеєм в залежності від комплектації. Також розробники максимально скоротили кількість аналогових кнопок в салоні авто.

У силову гаму оновленого Seat Leon увійшли бензинові турбодвигуни: 3-циліндровий 1,0 TSI (90 або 110 к.с.), а також 4-циліндрові мотори 1,5 TSI (130 або 150 к.с.) і 2,0 TSI (190 к.с.). В ролі трансмісії пропонується нова 6-швидкісна «механіка» або 7-діапазонний «робот» DSG з двома зчепленнями.

Також буде представлений і дизельна версія Leon з 2,0-літровим турбомотором, що видає 115 або 150 к.с., при цьому останній варіант може працювати в парі з системою повного приводу 4Drive. Є і метанова модифікація з 130-сильним турбоагрегатом 1,5 TGI. У новій гамі є і версії eTSI, тобто «м’які» гібриди з 48-вольта стартер-генератором і невеликою літій-іонною батареєю. Така опція запропонована для варіантів потужністю 110 або 150 к.с., але тільки в парі з «роботом» DSG.

На ринку Європи Seat Leon четвертого покоління з’явиться в другому кварталі нинішнього року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти