Toyota представила новий маленький кросовер з повним приводом (фото)

Компанія Toyota представила новий компактний кросовер Yaris Cross, який розташувався в лінійці бренду перед моделлю C-HR. Публічна прем’єра автомобіля повинна була відбутися на початку березня на Женевському автосалоні, однак в зв’язку з пандемією коронавірусу дебют машини провели в онлайн-форматі через півтора місяці.

В основу Toyota Yaris Cross лягла легка модульна платформа TNGA, що забезпечує більш міцну конструкцію, знижений центр ваги, а також поліпшену керованість і шумоізоляцію. Розмір колісної бази вийшов таким же, як і у стандартного хетчбека Yaris – 2560 міліметрів. При цьому габаритна довжина кросовера склала 4180 мм, що на 240 мм більше, ніж у хетчбека.

На момент старту продажів Toyota Yaris Cross буде доступний з гібридною силовою установкою, до складу якої увійшов 1,5-літровий трициліндровий бензиновий атмосферний двигун потужністю 80 к. с., компактний електромотор на задній осі і комплект літій-іонних акумуляторів. Сумарна віддача агрегатів склала 118 кінських сил.

У звичайних умовах кросовер пересувається на передньому приводі. При цьому якщо електроніка виявить недостатнє зчеплення з дорожнім покриттям, то тоді вступить в дію електричний двигун, що приводить в рух задні колеса.

Європейські продажі кросовера, який складе конкуренцію Nissan Juke, Kia Soul і Mazda CX-3, почнуться влітку 2021 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти