У Китаї почалися продажі електричного спортседана з запасом ходу 700 км

Молода китайська компанія Xpeng Motors почала прийняття замовлень на електричний седан Xiaopeng P7 (або Xpeng P7). Новинка виділяється неординарним зовнішнім виглядом і запасом ходу в 700 км.

Xpeng P7 – це досить великий автомобіль. Довжина кузова становить 4900 мм, колісна база – 3000 мм. Це означає, що новинка виявилася істотно більшою за Tesla Model 3, а за відстанню між осями вона випередила і старшу Tesla Model S.

Електромобіль отримав розбиту на два «поверхи» передню світлотехніку: зверху знаходяться денні ходові вогні, знизу — основний блок фар. Решітки радіатора тут немає, як, втім, і його самого. Але що більш важливо, седан володіє відмінною обтічністю: коефіцієнт аеродинамічного опору становить лише 0,236. Приблизно стільки ж (0,23) у Tesla Model 3.

У салоні передбачена цифрова приладова панель. По центру встановлено великий сенсорний дисплей. Підтримуються голосові команди і установка додатків. Мультимедіасистема працює на мобільному процесорі Qualcomm Snapdragon 820. Це флагманський чип, проте вже далеко не найсвіжіший: він вийшов в кінці 2015 року. На ньому, зокрема, працювали Google Pixel 2016, Xiaomi Mi 5, Sony Xperia XZ і інші смартфони.

Процесор NVIDIA Xavier відповідає за системи допомоги водієві. Електромобіль отримає автопілот третього рівня XPILOT 3.0. Він покладається на 14 камер, 12 ультразвукових сенсорів і 5 радарів.

Поки компанія не публікує все фінальні характеристики. Раніше повідомлялося, що на Xpeng P7 буде встановлюватися батарея ємністю 80,9 кВт*год. Базова версія отримає запас ходу 568 км, а модифікація Super-Long Range – і зовсім 706 км. Це більше, ніж у будь-якої з Тесла.

Але слід мати на увазі, що дані по «далекобійність» декларуються за стандартом New European Driving Cycle (NEDC), який вже давно вважається нереалістичним і застарілим. Він завищує очікуваний запас ходу приблизно на третину, тобто у випадку з Xpeng P7 заявлені 706 км скорочуються до реалістичних 473 км. Втім, і цей результат досить непоганий.

Електричний седан буде пропонуватися з одним електромотором (ззаду) або з двома (на обох осях). Найпотужніша версія зможе розганятися з 0 до 100 км/год за 4,3 секунди.

Xpeng P7 продається в Китаї за ціною від 229900 юанів до 339 900 юанів. Постачання почнуться в червні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти