Volkswagen готує гібридний 410-сильний Golf R+

Volkswagen вже обкатує у Нюрбургринзі нове покоління Golf R, у якого під капотом розташовується 329-сильний мотор. Але ж ми пам’ятаємо, що ще у 2014 році компанія представила екстримальний 400-сильний коцепт-кар Golf R400, і тоді ж глава відділу розробок силових установок VW Хайнц-Якоб Нойсер заявляв, що ця машина піде в серію. Відтоді пройшло шість років, і тепер чутки про вихід 400-сильного Гольфа знову набирають обертів.

Як повідомляється, Volkswagen нарешті має намір повернути свої позиції в сегменті спортивних хетчбеків завдяки новій модифікації Golf R. У 2017-му Honda представила 316-сильний Civic Type R, Hyundai в тому ж році отримав 275-сильним i30 N, не варто забувати і про Mercedes -AMG A45 Sз його 2,0-літровим мотором потужністю 421 к.с. З цими машинами звичайному Golf Type R конкурувати досить непросто, і відстоювати честь марки в майбутньому буде гібридний Golf Type R+. Під капотом у нього розташується гібридна силова установка, до складу якої увійде все той же 2,0-літровий турбомотор, електродвигун на задній осі, а також високовольтна батарея в районі ніг задніх пасажирів. Сукупна потужність системи становитиме 410 к.с.

За даними колег, ідея цієї концепції для Golf R+ обговорювалася в головному офісі Volkswagen у Вольфсбурзі, причому бос VW Group Герберт Дисс сказав, що є її прихильником.

Проте поки неясно, коли ж цей проект буде реалізований. Закордонні колеги пишуть, що мова знову йде про довгострокову перспективу і Golf R+ може з’явитися не раніше 2023 року. Цілком можливо, що дебют відкладуть до 2024-го, коли німецький хетчбек буде святкувати 50-річчя модифікації GTI.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти