У Toyota з’явиться недорогий компактний кросовер

У продуктовій ієрархії модель займе нішу між щойно представленим Yaris Cross і популярним RAV4. Перспективний автомобіль проходить по заводській документації під кодом 740B, на ринку його запропонують під торговим найменуванням Corolla Cross. Як пише індійська редакція британського Autocar, японська компанія викотила на тести прототип майбутнього “паркетника” – машина проходить випробування в Таїланді.

На фото — так званий випробувальний мул, тобто шасі і агрегати нового автомобіля, накриті умовним кузовом, який близький за габаритними показниками до майбутньої серійної машини, але ніяк не показує її вигляду. За фото видно, що на прототипі використовується кузов від RAV4, можливо, переварений під габарити майбутньої Corolla Cross.

Автомобіль створюється на платформі TNGA-C, яка використовується для останніх “Короли” і “Приуса”, а також для кросоверів C-HR і Lexus UX. Toyota RAV-4 базується на платформі TNGA-K.

Під капотом у кросовера на базі Corolla, ймовірно, будуть розташовуватися 1,8 і 2,0-літрові атмосферні мотори від седана Corolla потужністю 139 і 169 к.с. Молодший мотор з індексом 2ZR-FAE на седані працює з варіатором, старший двигун з індексом M20A-FKS може бути зістикований як з варіатором, так і 6-швидкісною «механікою». Про гібридні модифікації поки ні слова.

Цільовими ринками для Corolla Cross стануть країни, що розвиваються – Південно-Східної Азії, Латинської Америки, Індія, а також Австралія. Автомобіль будуть виробляти як мінімум в трьох країнах — в Бразилії, Індії і Таїланді. Який дизайн отримає машина — поки невідомо. За повідомленням бразильського сайту Quatro Rodas, прем’єра кросовера відбудеться в березні 2021 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти