Новий Lexus IS збереже поточну платформу і мотори

Інженери японського преміального бренду працюють над новим Lexus IS, але це може бути не повністю нова модель.

Закордонному виданню MotorTrend стало відомо, що Lexus IS 2021 модельного року буде створено на тій же платформі, яка лежить в основі поточної моделі, а не перейде на новішу архітектуру TNGA. Попри це, інженери, як повідомляється, внесли безліч змін, в тому числі допрацювали шасі і підвіску. При цьому наголошується, що новий IS був першим Lexus, розробленим в науково-дослідному центрі Toyota в Сімояма.

Моторна гамма новинки буде виглядати досить знайомою, оскільки ходять чутки, що в неї увійде базовий 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 241 к.с. і обертовим моментом 348 Нм. Також можуть бути два 3,5-літрових V6 потужністю 260 к.с. і 311 к.с. Всі три двигуни будуть запозичені в актуальної версії моделі, при цьому працювати вони будуть в парі з безальтернативним 8-ступінчастим “автоматом”.

Відзначається, що роботи над «зарядженою» версією IS F не ведуться. Проте, журналісти стверджують, що з’явиться топова версія IS 500. У ній під капотом розташується 3,5-літровий V6 з двома турбінами, який видає 416 к.с. потужності і 599 Нм крутного моменту.

Очікується, що в передній частині з’явиться така ж, як у моделі LS, затемнена решітка радіатора. У звіті також говориться, що ми можемо очікувати появу нової оптики, оновленої задньої частини і більш широкої задньої колії. Також може бути нова приладова панель і сучасна інформаційно-розважальна система.

Новий Lexus IS спочатку планувалося представити на автосалоні в Нью-Йорку, але тепер дебют повинен відбутися на окремому заході цього літа.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти