Volkswagen представив новий кросовер

Volkswagen продовжує розширювати свою присутність в Південній Америці. Днями компанія представила розроблений спеціально для цього континенту компактний кросовер Nivus. Його розробили тут же, в бразильському філіалі.

Новинці вдається поєднувати компактність, бюджетність і стиль крос-купе. У форм-факторі крос-купе зазвичай створюють більш дорогі і великі моделі, але VW вирішив запропонувати машину в такому стилі ширшій аудиторії. В цілому Nivus схожий на хетчбек зі збільшеним дорожнім просвітом.

До речі, про кліренс: він збільшений лише на 10 мм в порівнянні з місцевим бюджетним седаном Virtus. Саме на його базі і побудований Nivus. В основі автомобілів лежить платформа MQB-A0, яка дебютувала на моделі Polo. На паркетнику застосовуються передні стійки McPherson і задня напівзалежна підвіска. Що цікаво: кросовер частково уніфікований з Віртусом по силовому каркасу і зовнішніх елементах кузова. Так, у них однакові передні двері.

Довжина автомобіля складає 4266 мм, тобто Нівус виявився трішки більший, ніж Volkswagen T-Roc і Volkswagen T-Cross. Розмір колісної бази – 2566 мм. Обсяг багажника становить 415 літрів.

Під капотом встановлений мотор 200 TSI. Але 200 – це не потужність і не скорочене від обсягу 2,0 л, а всього лише маркетингове позначення. Насправді це 3-циліндровий 1,0-літровий двигун. Він розвиває 128 к.с. на етанолі або 116 к.с. – на бензині. Вибирати південноамериканцям не доведеться не тільки двигун, а й трансмісію: буде доступний тільки 6-ступінчастий “автомат”. Привід — тільки передній. За замовчуванням в кросовер встановлюється шість подушок безпеки.

Однією з головних технологічних інновацій Нівуса називається система Volkswagen Play. Це нова медіасистема, повністю розроблена в Бразилії (яка стане одним з основних ринків збуту). Вона включає 10-дюймовий сенсорний дисплей по центру і цифрову приладову панель такого ж розміру. Разом з новою системою дебютує магазин додатків VW Play APPs.

Volkswagen Nivus почнуть випускати в Бразилії вже цього літа. На 2021 рік заплановано вихід на європейський ринок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти