Електричний кросовер BMW iNext виїхав на тестування

BMW планує істотно розширити асортимент електромобілів. У липні виробник представив компактний електричний кросовер iX3, скоро компанію йому складе більша модель iNext, яка також може отримати ім’я iX5 або просто iX. Її прототип вперше сфотографували на вулиці з повністю власним кузовом і світлотехнікою.

Поки iNext ретельно обклеєний маскувальною плівкою, так що розгледіти електромобіль в деталях не вийде. З іншого боку, основні форми і лінії вже видно, що дозволяє скласти приблизне уявлення про новинку.

Якщо iX3 створений шляхом конвертації під використання електричної установки звичайного X3 з ДВЗ, то у випадку з iNext компанія використовувала принципово інший підхід. Судячи з фото, кузов у iNext буде повністю оригінальним, без уніфікації з будь-якими існуючими моделями, включаючи X5. Пропорції, дверні прорізи, формоутворення зовнішніх елементів — у iNext все «своє».

В кінці липня BMW запустила виробництво передніх ґрат для iNext в німецькому Ландсхуті. Попри те що електромобілю не потрібно охолодження радіатора, німецька компанія вирішила зберегти фірмові «ніздрі», до того ж в черговий раз збільшивши їх в розмірі. Але вони виконують не тільки декоративну функцію: прямо за ними заховані радари, камери і сенсори, які допомагають наділити автомобіль автопілотом третього рівня.

На свіжих знімках добре видно передній бампер. У ньому передбачені вертикальні вентиляційні отвори перед колесами і горизонтальний повітрозабірник знизу.

Однозначно ідентифікувати форму задньої оптики поки проблематично. Також на фото можна роздивитися 21-дюймові колеса з покришками Pirelli P Zero.

Очікується, що BMW iNext отримає п’яте покоління фірмової системи eDrive, потужність якої в старших версіях буде досягати 530 к.с. Батарея ємністю 80 кВт*год забезпечить запас ходу в районі 640 км. Час розгону з 0 до 100 км/год буде в межах 4 секунд.

BMW планує почати випуск iNext в першому кварталі 2021 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти