Б/У Yamaha – на що звертати увагу при купівлі

За десятки років свого існування з конвеєрів японського бренду Yamaha вийшла величезна кількість двоколісних транспортних засобів. Вони надзвичайно ефективно поєднують в собі потужність із надійністю. Навіть скутер чи мотоцикл, що вже довгий час був у експлуатації, може стати гарним другом для подорожей. Однак щоб придбання й справді радувало, а не змушувало витрачати нерви на ремонт то однієї, то іншої деталі, потрібно знати, на що звернути увагу при купівлі.

Чому оригінальний продукт від Yamaha не може коштувати дешево?

Бренд Yamaha гарно зарекомендував себе на ринку техніки будь-яких напрямків. Відповідно, зустрівши на онлайн платформі майже нову модель із потужним двигуном за невелику суму, не варто спішити радіти.

Гарна техніка в принципі не може коштувати дешево, і тому якщо продавець продає її фактично задарма, у більшості випадків, це не є проявом альтруїзму. Скоріше за все, проблемні особливості просто замовчуються та приховуються. 

Найкращим рішенням при виборі уживаної техніки буде ретельне вивчення ціноутворення. Цілковите розуміння справ у даній царині дозволить не взаємодіяти з недобросовісним ділком.

На що потрібно звернути увагу при зовнішньому огляді?

Уважний візуальний огляд може красномовно сказати про багато характеристик реального стану справ із транспортом. Особливо пильну увагу потрібно приділити наступним аспектам:

  1. Боковий пластик. Якщо скутер чи мотоцикл падав, це завжди видно по наявності подряпин на пластикову із боків. В той же час, якщо ушкодження незначні, це не є чимось критичним. Але якщо там сильні тріщини, це вже може бути причиною замислитись про доречність покупки.
  2. Заднє крило. Якщо технічний стан цієї деталі жахає сколами, тріщинами та сильними подряпинами, це свідчить про те, що колишній користувач був безвідповідальним і часто їздив на задньому колесі. Крім неестетичності таких слідів, подібне відношення також відображається на стані трансмісії ц двигуна.
  3. Ручки. При огляді ручок працює той самий принцип. Наявність сколів та подряпин кажуть про недбале ставлення до техніки. Висновки про те, чи варто платити велику суму за такий транспортний засіб можна зробити самостійно.

Чому тюнінгований транспорт – це не завжди так добре, як здається?

Велика кількість наворотів, по типу фільтру нульового опору або розточеного двигуна, можливо, й виглядають добре, але з гарним станом техніки не мають нічого спільного. Заводські налаштування транспортного засобу завжди мають є чіткими та строгими, а кожна технологічна деталь планувалася інженерами не одну годину. 

Звісно ж, є випадки, коли під тюнінгом маються на увазі дорогі комплектуючі, що підбирались чітко під конкретну модель. Однак у більшості випадків мова про дешеві навороти, здатні вразити лише гіперактивних підлітків. Крім того, встановлення технічних засобів, не передбачених базовою комплектацією, впливають на двигун, карбюратор, трансмісію та інші елементи. Чи варто придбати такий транспортний засіб? Питання відкрите.

Чому важливо знати, як раніше експлуатувався транспорт?

Те, як ставився до обслуговування хазяїн транспортного засобу, напряму впливає на його технічний стан. Варто дізнатися, як часто відбувалась заміна масла та гальмівної рідини і чи робилось це згідно до рекомендацій виробника. Не зайвим буде також оглянути повітряний фільтр. На основі отриманої інформації можна буде зробити певні висновки.

Придбати гарний продукт від знаменитого бренду не так і складно, як здається на перший погляд. Потрібно лише знати, на які особливості звертати увагу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти