Як обрати ідеальну камеру відеоспостереження для вашого гаража?

Гаражі, зазвичай, використовуються для зберігання власної автівки або необхідного майна для обслуговування – запчастин, інструментів, обладнання. Але простору в гаражі забагато, тому там можна тимчасового зберігати й інші предмети. Навіть коли сам гараж знаходиться на території з охороною, додатковий захист не буде зайвим. Встановлення камери спостереження є цілком логічним рішенням. В каталозі Дахуа є багато сучасних камер, проте, варто правильно обрати її характеристики.

Відштовхуватись треба виключно від власних потреб і власних фінансових можливостей. Є сенс знайти таку камеру, що здатна повною мірою забезпечити безпеку гаража, але щоб кожна наявна функція була корисною та залученою. В іншому разі є варіант, що ви переплатите за опції, які саме для вашого гаража непотрібні.

Головні характеристики камери відеоспостереження

Треба починати пошук відеокамери, розуміючи поставлені перед нею задачі. Це може бути спостереження за гаражем зовні, чи за внутрішнім простором, ще можна акцентуватися на моніторингу виключно доступу до гаража. Варто  заздалегідь подумати над брендом, тому що відомі виробники, наприклад, Дахуа, відрізняються якістю, функціоналом, та надійністю, можна розраховувати на адекватну сервісну підтримку. Далі треба дивитись на такі параметри:

  1. Місце встановлення камери. Якщо це буде встановлення на вулиці, то потрібен захист проти вандалів і захист від різноманітних погодних умов. При встановленні всередині приміщення, вуличні фактори ролі не грають.
  2. Роздільна здатність. Мова про те, яку картинку ви будете отримувати. Якщо хочете мати чітке зображення та добре розрізняти невеликі об’єкти, то є сенс орієнтуватись на показник 720p мінімум.
  3. Фокусна відстань. Цей параметр визначає, на яку відстань камера зможе надати чітку картинку та який кут огляду буде охоплювати.

Це базові характеристики будь-яких камер. Далі треба дивитись, чи є у вас особливі потреби та чи готові ви платити додаткові гроші, тому що кожна нова функція здорожчує камеру.

критерії вибору камери відеоспостереження

Додаткові опції камери відеоспостереження, що будуть корисними

Виробники камер відеоспостереження намагаються постійно модернізувати власні вироби, додавати нові рішення та інноваційні функції. Тому що крім фіксації зображення зовні чи всередині гаража вдень, іноді потрібен і моніторинг в нічний час. Звичайні камери тут будуть безсилими, відповідно, шукайте у продажі моделі з ІЧ-підсвічуванням. Вони будуть корисними не лише вночі, але при умовах, коли освітлення недостатньо.

Якщо є реальна загроза несанкціонованого злому гаража, то є сенс купляти та встановлювати системи, де є детектор руху. Він направлений на те, щоб виявляти та фіксувати рух в полі зору і передавати сповіщення власнику. Дуже корисна функція, тому що вона унеможливлює доступ в середину гаража через пошкодження замка.

Ще можна згадати про функцію збереження даних, тобто, ви будете мати архів спостережень за обраний період. Зазвичай, цей період обмежений, тому що через встановлений час усі зроблені записи видаляється, а на їх місце йде запис нових відео. На окремих моделях камер відеоспостереження можуть бути власні накопичувачі, а іноді треба інтегрувати до зовнішнього сховища чи орендувати хмарне сховище. У другому випадку потрібно додавати до власних планованих витрат необхідність сплачувати оренду кожний місяць. Варто ретельно подумати, наскільки потрібен вам цей архів, хоча при його наявності можна у випадку зафіксованих спроб злому звертатись до поліції з доказами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти