Автомобілісту на замітку: 10 корисних функцій сучасних відеореєстраторів

Окрім банального відеозапису подій, що відбуваються на дорозі, сучасні автомобільні реєстратори пропонують багато інших корисних опцій. Експерти порталу порівняння цін E-Katalog розкажуть більше.

 

 

G-сенсор

Так званий G-сенсор — це високочутливий датчик, що реагує на різкі зміни швидкості, удари та струси автомобіля. Якщо він спрацьовує, відеореєстратор, перебуваючи в режимі паркування, автоматично записує саму подію та відзнятий безпосередньо перед нею уривок відео в енергонезалежну та захищену від перезапису ділянку пам’яті. Це забезпечує наявність відеодоказів у разі ДТП.

Контроль смуг (LDWS)

Моделі, що очолюють ТОП відеореєстраторів 2021, пропонують корисну функцію LDWS. Вона дозволяє стежити за дорожньою розміткою в полі зору об’єктиву та подавати звуковий сигнал у випадку відхилення машини від поточної смуги. У деяких випадках (наприклад, якщо водій відволікся від керма або заснув) ця опція може стати на заваді серйозним аваріям.

Контроль дистанції (FCWS)

Відеореєстратори з режимом FCWS вміють визначати відстань до автомобіля, що пересувається перед вами, та попереджати про можливість зіткнення при небезпечному зближенні. Щоб уникнути помилкових спрацьовувань, функція контролю дистанції зазвичай автоматично вимикається на малих швидкостях (наприклад, при простоюванні в заторах).

 

Нагадування про фари (LLWS)

Деякі реєстратори обладнуються датчиком, що визначає поточний рівень освітлення на вулиці. Завдяки такій опції девайс своєчасно нагадає водієві про необхідність увімкнення фар.

Детектор радару

Спеціальний модуль, що вловлює випромінювання поліцейських радарів та повідомляє водія про наближення до посту. Детектор радару допомагає завчасно уповільнитися та уникнути неприємної розмови з інспектором. Але зайвий раз нагадуємо, що заради вашої ж безпеки дозволену швидкість краще не перевищувати.

Антисон

Функція «антисон» дозволяє відеореєстратору періодично «струшувати» водія різким звуковим сигналом, не даючи йому заснути під час їзди. Втім, розраховувати на неї варто лише в крайніх випадках та як на додаткову міру безпеки: найкращий спосіб боротьби з сонливістю — це, безумовно, якісний відпочинок.

 

Датчик руху

Допоміжний модуль, що фіксує рух в полі зору об’єктива та подає відеореєстратору сигнал на запис. Датчик руху дозволяє пристрою раціональніше витрачати енергію та пам’ять, а також зберігати відеозаписи можливих ДТП, крадіжок та інших правопорушень, що відбулися з автомобілями поблизу вашого.

GPS-інформатор

Відеореєстратори з функцією GPS-інформування надають водієві додаткову корисну інформацію, пов’язану з поточними координатами. Як правило, вони застосовуються для оповіщення про наближення до дорожніх відеокамер, стаціонарних патрульних постів та систем визначення швидкості. Деякі моделі також можуть сповіщати про аварійні ділянки траси та навіть можливі перешкоди на шляху (наприклад, відкритий люк) — все залежить від актуальності використовуваної девайсом бази даних та можливості збереження в пам’яті власних міток.

Голосове керування

Реєстратор, що вміє реагувати на конкретні голосові команди, підвищує безпеку руху, дозволяючи водієві тримати руки на кермі та не відволікатися на налаштування приладу.

Ознайомитись з кращими відеореєстраторами на українському ринку та порівняти цінові пропозиції різних продавців на потрібну модель можна на порталі E-Katalog.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти