Volkswagen втратив статус найбільшого виробника автомобілів у світі

За підсумками 2017 року Volkswagen Group втратила світове лідерство за кількістю проданих автомобілів, яке посіла роком раніше, потіснивши з п’єдесталу Toyota. До такого висновку прийшли експерти, проаналізувавши тонкощі статистичної звітності найбільших автовиробників, пише ubr.ua.

Формально, як і торік, Volkswagen лідирує в світовому рейтингу автопродажів – за рік вони реалізували 10,74 млн транспортних засобів. На другому місці опинився альянс Renault-Nissan-Mitsubishi, який поповнився другим японським брендом в 2016 році, а нову назву отримав у вересні минулого року. Японсько-французька група торік прилаштувала 10,61 млн легкових і легких комерційних автомобілів.

Власне, в тонкощах формулювань і криється секрет «недоперемоги» Volkswagen. Заковика в тому, що підраховуючи свої продажі, німці складають абсолютно все: легкові автомобілі, Мінівантажівки, тягачі і навіть автобуси (до складу групи входить бренд Man). Тоді як французи підраховують тільки легкові машини і невеликі вантажівки.

Тим часом, зізнаються експерти, виокремити з загальної статистики німців продажі великої техніки неможливо – виробник не дає такої розбивки. Однак, з огляду на невеликий розрив у результатах між двома лідерами, можна прийти до висновку, що перше місце в 2017 році все ж посів японсько-французький конгломерат, а зовсім не Volkswagen.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти