BMW знімає з виробництва відому модель

Перше покоління п’ятидверного лифтбека BMW третьої серії Gran Turismo виявиться останнім: у нової «трійки» такого типу кузова не буде.

Як заявив глава відділу розробок BMW Клаус Фроліх в інтерв’ю виданню Motoring, попит на версію GT виявився нижче очікуваного, тому розробляти нову модель немає сенсу.

Ліфтбек з розтягнутою колісною базою спочатку мав орієнтуватися на тих покупців, які вважають звичайний седан недостатньо практичним, а універсал – занадто утилітарним. Бонусом баварські інженери запропонували трохи вищу посадку, ніж у звичайній «трійці». Але практика показала, що серед автомобілів з подібним набором споживчих якостей покупцям куди миліше «повноцінні» кросовери на кшталт BMW X1 або X3.

Цікаво, що ліфтбек серії F34 баварці намагалися продавати майже по всьому світу: його можна купити і в Америці, і в Китаї, і навіть в Австралії. Але попитом модель не користувалась.

Нагадаємо, BMW 3 Gran Turismo випускається з червня 2013 року і є варіантом моделі BMW F30, який продається як окрема модель. Поєднує в собі динамічні якості спортивного седану та внутрішній простір салону та посадку водія і пасажирів SUV. Автомобіль заснований на платформі V3.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти