Volkswagen почав будувати завод з виробництва електричних кросоверів

Від 13 листопада Volkswagen спільно з адміністрацією штату Tennessee дав старт перебудові заводу в місті Chattanooga для поповнення виробничої програми електромобілів ID.CROZZ. Бюджет проекту склав 800 000 000 доларів, площа споруджуваного кузовного цеху – 52 400 кв. м.

За планом, виробництво ID.CROZZ на новому заводі почнеться в 2022 році. До того моменту на підприємстві будуть випускати 4 моделі: седан Passat, Atlas на сім місць, Atlas Cross Sport на п’ять і електромобіль ID.CROZZ. Що примітно, на всіх лініях упереміш.

Нагадаэмо, ID.CROZZ – міський кросовер, трохи більший за Tiguan, його габарити складають 4 625/1 891/1 609 мм (довжина / ширина / висота). Багажник об’ємом 515 л. Зібраний на модульній платформі MEB. Підвіска незалежна, McPherson в передній частині, багатоважільна в задній, електронно-керовані амортизатори. Привід – повний. Електромеханічна силова установка, що складається з двох електродвигунів загальною потужністю 306 к.с. (102 к.с. передній, 204 к.с. задній). При повному заряді батареї запас ходу складе 500 км по циклу NEDC.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти