Для чого заправні пістолети на АЗС фарбують в різні кольори

Для автомобіліста навіть з невеликим стажем заправка бензобака швидко стає справою буденною. Приїжджаючи на АЗС, водій діє практично «автоматично», мало звертаючи увагу на оточення. А чи замислювалися ви про те, чому пістолети пофарбовані в різні кольори?

Заїжджаючи на заправку, швидко звикаєш до обстановки і перестаєш ставити собі усякі безглузді питання, зосереджуючись на таких важливих речах, як зростання цін, вибір потрібного палива, а також його оплату. Щоправда, іноді ліричний настрій виводить на перший план здавалося б незначні деталі. Наприклад, такі, як колір кожуха на заправному пістолеті.

Виявляється, відтінок кожного окремо взятого пістолета обрано не випадково.

Це робиться для того, щоб автомобіліст відразу побачив потрібне йому пальне, тому зазвичай колір пістолета і маркера з бензином або дизелем сильно контрастують один з одним.

Як правило, дизель маркують чорним кольором. Варіанти забарвлення пістолетів для бензину з різним октановим числом можуть відрізнятися, але досить часто зустрічається АІ-92, забарвлений синім або жовтим, 95-й – червоним, а паливо з присадками або високооктанове – зеленим.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти