Названі дієві способи, як вирішити проблему примерзлого «ручника» в авто

Якщо в морозну погоду після мийки залишити машину на вулиці, скориставшись «ручником», вода, яка виявилася в гальмівних колодках швидше за все замерзне. З цієї причини авто просто не зможе рушити з місця через заблоковані коліс. Що ж робити в такій ситуації, і чого робити точно не варто?

Навіть досвідчений водій, проїхавшись по калюжах, може потрапити в подібну ситуацію. Найголовніше в історії з примерзлими гальмами – не намагатися зірвати машину з місця за допомогою мотора. Відчайдушно газуючи, можна нарватися на ремонт гальмівних механізмів.

Якщо ви точно знаєте якого типу гальмівна система у вашого автомобіля – добре. Не будучи впевненим, це легко з’ясувати. Дивитися необхідно на колеса задньої осі, адже саме вони зазвичай блокуються стоянковим гальмом. Бачите крізь спиці колісного диска круглу металеву деталь, натерту до дзеркального блиску гальмівними колодками? Значить, система дискова.

Якщо за колесом проглядається сталевий іржавий барабан – значить гальма барабанні. В останньому випадку з примерзлими колодками доведеться повозитися. Проблема в тому, що вони розташовані всередині цього барабана і прямого доступу до них немає. Але є кілька способів впоратися з цією проблемою.

Коли машина стоїть поблизу житлового будинку, принесіть окропу і поливайте ним на барабани. Лід тане, – колодки відходять. Правда, в сильні морози навіть гаряча вода швидко охолоджується і сама замерзає. Значить доведеться або діяти швидко, або потрібен напарник, який буде пробувати рушити на автомобілі в процесі водних процедур.

При відсутності під рукою окропу, можна приєднати старий шланг від пилососа або іншу гнучку трубку до вихлопної труби машини і з її допомогою підвести теплий вихлоп до замерзлого барабану.

Найбільш надійний спосіб звільнити колодки всередині барабана – простукування. Для цього знімаємо колесо і молотком, через дерев’яну проставку, простукуємо гальмівний барабан по периметру. До тих пір, поки він не буде прокручуватися на осі. Далі операція повторюється з другим колесом. Головне – не вдаряти молотком прямо по барабану. Від цього він може тріснути.

З дисковими гальмами все простіше. Щоб розморозити їх, досить мати в багажнику запас «незамерзайки». Її необхідно налити на гальмівні диски в області супортів з колодками і останні легко звільняться від льоду.

За відсутності «незамерзайки» можна розвести пачку солі в бутлі води і полити цим розчином колодки. Імпровізований «реагент» непогано розчиняє лід.

Щоб не потрапляти в подібні ситуації, рекомендуємо після миття або поїздок по калюжах наступне. Перед тим, як поставити автомобіль на парковку, потрібно кілька разів різко загальмувати, щоб як слід розігріти і тим самим просушити колодки і гальмівні механізми. Після такої процедури користуватися «ручником» можна без побоювання.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти