Tesla дистанційно відключила автопілот на Model S: названа причина

Компанія Tesla Motors дистанційно деактивувала систему напівавтоматичного управління Autopilot на електромобілі Model S після його перепродажу стороннім дилером.

Як повідомляє Eleсtrek, ці дії автовиробник пояснив тим, що новий власник транспортного засобу не заплатив за цю опцію.

Декілька місяців тому Tesla продала на онлайн-аукціоні електромобіль Model S перекупникові. Автомобіль був обладнаний фірмовою системою Autopilot з можливістю подальшого поновлення до просунутої функції FSD (Full Self-Driving), з якою машина самостійно може реагувати на світлофори, здійснювати обгони і рухатися в складних умовах міського трафіку.

При цьому відразу ж після продажу Tesla провела віддалений системний аудит, який показав, що у цього автомобіля не повинно бути даних опцій, адже за них не було заплачено. Незабаром після того, як дилер продав Model S новому власнику, Tesla віддалено відключила функцію Autopilot.

Новий власник автомобіля звернувся в компанію, де йому пояснили, що функція Autopilot була вимкнена через несплату. Таким чином, американська компанія надає доступ до деяких своїх опцій за передплатою, дія якої закінчується після зміни власника.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти