У чому головна біда українських водіїв?

У вівторок, 13 лютого 2018 року, в прес-центрі інформаційного агентства «Українські Новини» пройшла прес-конференція, присвячена темі «Безпеки дорожнього руху в Україні: актуальний стан та підбиття підсумків щодо підвищення особистої відповідальності громадян у 2017 році».

Зокрема, на ній виступив Геннадій Четверухін, комерційний директор «Хюндай Мотор Україна», який розповів про цікаві результати проведеного серед українських водіїв опитування.

Дане тестування, починаючи з серпня 2017 року, проводилося протягом півроку на сайті компанії H-Road – освітнього проекту «Хюндай Мотор Україна». В опитуванні взяло участь більше 10 000 українських водіїв.

Усі тести, оприлюднені на сайті, групувалися за галузями знань ПДР, і виявилося, що українські автомобілісти дуже погано ними володіють.

Головним чином водії вірно відповідали на питання, що стосуються здійснення правильних маневрів на дорозі, дотримання дистанції та законодавства, що регламентує водіння в стані алкогольного сп’яніння. А ось найнижчі знання респонденти демонстрували в питаннях дорожнього етикету (лише 7% опитуваних зуміли правильно відповісти на усі питання) і дотримання швидкісного режиму.

Також низький освітній рівень – теж всього 7%, автомобілісти показали в питаннях, що стосуються обізнаності про те, де в автомобілі знаходиться найбезпечніше місце для дитини. Мабуть, тому ми так часто спостерігаємо дитячі крісла на передньому пасажирському сидінні, або навіть гірше – дитина просто сидить спереду без ременя безпеки.

А найгірше становище зі знанням ПДР в українських водіїв спостерігається в питанні правил паркування на тротуарі і вздовж нього. Також мало хто з опитаних відповідав правильно на питання щодо невиправдано низької швидкості руху автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти