Три цікавих факти про ринок електрокарів в Україні

За 2 місяці 2018 року парк електромобілів в Україні збільшився на 14%. Близько двох третин “зелених” авто зареєстровано в Києві і області, а також в Одеській та Харківській областях, повідомляє маркетингове агентство IRS Group. Чим ще цікавий український ринок електрокарів?

AutoUniversum, проаналізувавши статистику, люб’язно надану IRS Group, зазначив три найбільш цікавих факти.

По-перше, бестселер. Японський Nissan Leaf не просто є лідером. На частку моделі припадає 78% всіх продажів. Для порівняння, у Ford Focus Electric, Tesla Model S і BMW i3 цей показник становить по 3% на кожну модель.

По-друге, попит на електрокари в Україні зростає дуже швидко. Число їх реєстрацій збільшилося вдвічі порівняно з першими двома місяцями 2017 року.

По-третє, середній вік. Більше третини (36%) автівок випустили 5 років тому. Трохи менше (32%) складають 4-річні електрокари, зате нових реєструють одиниці.

Що стосується географічної прив’язки, то найбільше “зелених” авто знаходиться в Києві (одна тисяча п’ятсот вісімдесят п’ять од.). В Одеській області їх 1111, в Харківській – 956 одиниць. Порівняно непогано електромобілі купують жителі Дніпропетровської та Львівської областей – 522 і 373 реєстрації відповідно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти